1ο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ για εκπαιδευτικούς στο. Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Emaildownload _.jpg file 127 KBdownload _.jpg file 210 KB


Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού το πρώτο δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, με θέμα «Οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με παιδιά προσχολικής ηλικίας» και εισηγήτρια την κα Μ. Καββαδά.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν με ιδιαίτερο μεράκι κυρίως εκπαιδευτικοί από τους 14 δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίες αφιέρωσαν με μεγάλη ευχαρίστηση αρκετές από τις πολύτιμες ώρες της προσωπικής τους ζωής προκειμένου να ανανεώσουν τις διδακτικές τους πρακτικές, εν όψει μάλιστα, της οργάνωσης χριστουγεννιάτικων και πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων με τους λιλιπούτειους μαθητές τους.

Το σεμινάριο περιλάμβανε σύντομη θεωρητική τεκμηρίωση, πρακτικές προτάσεις, βιωματικά παραδείγματα και προβολή πλούσιου εποπτικού υλικού (φωτογραφίες, video κτλ..), ενώ όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν φάκελο με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, βεβαίωση συμμετοχής και δώρο το λεύκωμα του Διεθνούς Ολυμπιακού Μουσείου Κεραμικής Γλυπτικής του Δήμου Αμαρουσίου.

Δεδομένης της απήχησης και της επιτυχίας του σεμιναρίου, σύμφωνα με τα έντυπα αξιολόγησης που κατέθεσαν οι συμμετέχοντες στους υπεύθυνους της διοργάνωσης μετά τη λήξη του σεμιναρίου, κυρίως όμως λαμβάνοντας υπόψη την κατ’ επανάληψη εκφρασμένη ανάγκη των εκπαιδευτικών για διαρκή επιμόρφωση, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού  πρόκειται να διοργανώσει και άλλες ανάλογες εκδηλώσεις στο προσεχές μέλλον σε συνεργασία με άλλους αναγνωρισμένους πολιτισμικούς και εκπαιδευτικούς φορείς. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού: 210 – 8065310 και 210- 8021308 (εσωτερική γραμμή: 211).

Μετάβαση στο περιεχόμενο