145 Δήμαρχοι στο Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση

Print Friendly, PDF & Email

Δήλωση


Χαιρετίζουμε και συνυπογράφουμε την πρόσφατη πρωτοβουλία των 115 συναδέλφων μας από όλη την Ελλάδα.
Δηλώνουμε δε, παρόντες στον αγώνα για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς με μόνο γνώμονα το πραγματικό συμφέρον των τοπικών κοινωνιών.1Ανδρικόπουλος ΗλίαςΔήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
2Βενιός ΕλευθέριοςΔήμαρχος Φολεγάνδρου
3Γαβότσης ΑστέριοςΔήμαρχος Ωραιοκάστρου
4Δαλακάκης ΔημήτριοςΔήμαρχος Δοξάτου
5Δεμουρτζίδης ΔημήτριοςΔήμαρχος Παύλου Μελά
6Ζωγράφος ΑστέριοςΔήμαρχος Πολυγύρου
7Ζώρζος ΑναστάσιοςΔήμαρχος Θήρας
8Κακαλή ΜαρίαΔήμαρχος Αγίου Ευστρατίου
9Καλαντζάκης ΘεοδόσιοςΔήμαρχος Ιεράπετρας
10Καλλινίκου ΕυαγγελίαΔήμαρχος Γαύδου
11Καρράς ΕμμανουήλΔήμαρχος Νέας Προποντίδας
12Κοσματόπουλος ΑθανάσιοςΔήμαρχος Σερβίων Βελβεντού
13Κουκουδάκης ΓεώργιοςΔήμαρχος Ύδρας
14Κυρίτσης ΒασίλειοςΔήμαρχος Κασσάνδρας
15Κωνσταντάρας ΣπυρίδωνΔήμαρχος Θέρμου
16Λιάρος ΧαράλαμποςΔήμαρχος Ελαφονήσου
17Λουκάς ΔημήτριοςΔήμαρχος Λαυρεωτικής
18Λυράκης ΠαναγιώτηςΔήμαρχος Σπετσών
19Μάγγος ΦώτιοςΔήμαρχος Λειψών
20Μάρκου ΔημήτριοςΔήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος
21Μελίτος ΚωνσταντίνοςΔήμαρχος Αμφίπολης
22Μίχογλου ΘωμάςΔήμαρχος Τοπείρου
23Μπέος ΑχιλλέαςΔήμαρχος Βόλου
24Νικολάου ΣπυρίδωνΔήμαρχος Θηβαίων
25Νότας ΔημήτριοςΔήμαρχος Εμμανουήλ Παππά
26Πασχαλίδης ΠαναγιώτηςΔήμαρχος Πρεσπών
27Παχατουρίδης ΑνδρέαςΔήμαρχος Περιστερίου
28Στάμου ΣπυρίδωνΔήμαρχος Παιανίας
29Σταυρίδης ΙωάννηςΔήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών
30Τσιτιρίδης ΓεώργιοςΔήμαρχος Αβδήρων

Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση


Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση δημιουργήθηκε από μια ομάδα Δημάρχων από όλες τις πόλεις της Πατρίδας μας, που πιστεύουν σε μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη  Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Είναι μια πρωτοβουλία, που αποστρέφεται τη λογική του κομματικού εναγκαλισμού και στόχο έχει τη δημιουργία μιας ισχυρής αυτοδιοικητικής συμμαχίας, που υπερβαίνει προσωπικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες.


Είναι μια νέα ανεξάρτητη πρωτοβουλία με ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας, που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση του αυτοδιοικητικού θεσμού, μέσα από την αναβάθμιση της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης.


Κι όχι μια κίνηση με σημαία ευκαιρίας, σαν αυτές που άρχισαν να δημιουργούνται λίγο πριν από τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές,  που στόχο είχαν και έχουν να καταμετρήσουν κάποιες κομματικές δυνάμεις και συσχετισμούς και θα διαλυθούν αμέσως μετά την εκλογή των νέων θεσμικών μας οργάνων.


Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές οι τοπικές κοινωνίες επέλεξαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα πρόσωπα εκείνα που διέθεταν αρχές και αξίες, διακρίθηκαν για την ικανότητα και αποτελεσματικότητά τους, είχαν όραμα και σχέδιο για τις πόλεις τους.


Από την 1η Σεπτεμβρίου, καλούμαστε να διαχειρισθούμε τις τύχες των τοπικών μας κοινωνιών και να δώσουμε λύσεις σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από:  • Διαρκή περικοπή θεσμοθετημένων πόρων και υποχρηματοδότηση, σε σχέση με τις αρμοδιότητες που μας έχουν  μεταφερθεί.
  • Ένταση των κοινωνικών προβλημάτων, που μας υποχρεώνει να αναλαμβάνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες χωρίς επαρκή οικονομική στήριξη.
  • Έλλειψη προσωπικού,  που οδηγεί σε υποβάθμιση  των δημοτικών υπηρεσιών που παρέχουμε.
  • Αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο που δυσχεράνει αντί να διευκολύνει τη λειτουργία των ΟΤΑ.

Είναι λοιπόν ανάγκη να υπάρξουν ανατροπές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης και για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών και για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να αναβαθμίσουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε.


Η επόμενη περίοδος προσφέρεται για δημιουργική ανασυγκρότηση, κινητοποίηση και ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών.


Αξιοποιώντας την εμπειρία των παλαιότερων κι εκμεταλλευόμενοι την όρεξη και την ορμή των νεοεκλεγέντων στελεχών, οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη, καταρχήν αναβαθμίζοντας το ρόλο και τη δυναμική των θεσμικών μας  οργάνων.


Στόχος μας πρέπει να είναι να καταστεί η Αυτοδιοίκηση ουσιαστικός συν-διαμορφωτής της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής.


Κι όχι ζητιάνος της Κεντρικής Εξουσίας και των Περιφερειών.


Θέλουμε να είμαστε ένας ισότιμος συνομιλητής που:  • θα διατυπώνει και θα προωθεί υπεύθυνες θέσεις και απόψεις, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες,
  • θα στηρίζει τις αναγκαίες για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση μεταρρυθμίσεις, με μόνο γνώμονα όμως το συμφέρον των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών,
  • θα κατοχυρώνει την ανεξαρτησία του θεσμού απέναντι στην κεντρική εξουσία και τις επιλογές του Υπουργείου Εσωτερικών, επιδιώκοντας τη σαφή οριοθέτηση της σχέσης Πολιτείας και Αυτοδιοίκησης.

Διαμορφώνουμε μια νέα προγραμματική ατζέντα, που θέτει ως προτεραιότητες:


1. Τη  Διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας των Ο.Τ.Α.


Η Αυτοδιοίκηση πλήρωσε και με το παραπάνω το δικό της μερίδιο  (μείωση σχετικών κρατικών δαπανών κατά 60%) στο λογαριασμό της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας. Και όλα αυτά την ίδια ώρα, που κλήθηκε να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λειτουργία των κοινωνικών δομών, ώστε να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή. Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα να τεθεί ψηλά στην ατζέντα της επόμενης περιόδου το ζήτημα της διασφάλισης της οικονομικής ανεξαρτησίας και αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Η εφαρμογή πολιτικών φορολογικής αποκέντρωσης, η παροχή δυνατότητας εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων του ιδιωτικού τομέα για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η διασφάλιση της απόδοσης των απαραίτητων πόρων για την  υλοποίηση των αρμοδιοτήτων, που μας έχουν αποδοθεί, θα διασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική ανεξαρτησία μας.


2. Τη Διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού πλαισίου για τους Ο.Τ.Α., με συμμετοχή στις αποφάσεις που αφορούν τη διαχείριση του ΕΣΠΑ αλλά και τους πόρους του Πράσινου Ταμείου.


Η τοπική ανάπτυξη και ενίσχυση της απασχόλησης, αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας, γεγονός που καθιστά αναγκαίο τη διαμόρφωση ενός νέου χρηματοδοτικού πλαισίου για τους Δήμους, ώστε να μπορούν να προωθούν σημαντικά τοπικά αναπτυξιακά έργα αξιοποιώντας, εκτός από τους εθνικούς και τους ευρωπαϊκούς πόρους. Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να διεκδικήσουμε αναβαθμισμένο ρόλο στα όργανα που διαχειρίζονται τους πόρους του ΕΣΠΑ, διεκδικώντας ισότιμο με τις Περιφέρειες ρόλο σε όλα τα στάδια των αποφάσεων, που αφορούν την ένταξη και χρηματοδότηση έργων.


Αντίστοιχο αναβαθμισμένο ρόλο σε όλα τα στάδια λήψης των αποφάσεων διεκδικούμε και στο Πράσινο Ταμείο, οι πόροι του οποίου προέρχονται κυρίως από τους Δήμους.


Παράλληλα, είμαστε  διατεθειμένοι να αναλάβουμε δράσεις για την προώθηση της χρήσης κι άλλων «χρηματοδοτικών εργαλείων» όπως ΣΔΙΤ, Συμβάσεις Παραχώρησης, Ομόλογα Έργων κ.ά. Εργαλεία που ενώ υφίστανται στα χαρτιά, δεν είναι σήμερα ευχερής η αξιοποίησή τους.


3. Συνταγματική Αναθεώρηση: Ευκαιρία για την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης


Με αφορμή την επικείμενη Αναθεώρηση του Συντάγματος , που έχει εξαγγελθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, μας δίνεται η ευκαιρία να κατοχυρώσουμε θεσμικά μία ριζική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια και παρά το γεγονός ότι το ποσό που « επιβαρύνουμε» τον κρατικό Προϋπολογισμό, αντιστοιχεί στο «δυσθεώρητο» 2% του ΑΕΠ, πολλοί μας χαρακτηρίζουν ως άντρα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης και βασικούς υπαίτιους της χρεοκοπίας. Λάθη κάναμε (κάποιοι περισσότερα και κάποιοι λιγότερα), αλλά πρέπει όλοι να αναγνωρίσουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι  αυτή που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον πολίτη και ότι αυτή κράτησε όρθιες τις τοπικές κοινωνίες.


Οφείλουμε και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πρωτοβουλία για να ανοίξει ένας μεγάλος πολιτικός και κοινωνικός διάλογος, ώστε τα κόμματα να διατυπώσουν ξεκάθαρα τις απόψεις και θέσεις τους για το ρόλο του θεσμού και τους τρόπους που θα επιτευχθεί η αναβάθμιση του. Ένας διάλογος ανοικτός, ρεαλιστικός ειλικρινής και το κυριότερο αποτελεσματικός.


4. Νέοι ρόλοι κι αρμοδιότητες στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής


Η Αυτοδιοίκηση τα έξι χρόνια που διαρκεί η κρίση, έχει κληθεί να σηκώσει μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών που έχει δημιουργήσει. Οι Δήμοι έχουν οργανώσει και λειτουργούν ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών και δομών που έχει αναλάβει την κύρια ευθύνη της κοινωνικής πολιτικής του Κράτους.
Για να είμαστε ειλικρινείς, σηκώνουμε το φορτίο της αποτυχίας και αναποτελεσματικότητας των δομών του Κεντρικού Κράτους.


Πρώτος στόχος μας πρέπει να είναι να διασφαλιστεί η λειτουργία των υφιστάμενων κοινωνικών δομών και προγραμμάτων.


Στη συνέχεια, να διεκδικήσουμε την ανάληψη νέων ρόλων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της πρόληψης της υγείας, μέσα από την αναζήτηση συνεργασιών με φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, μπορεί να αποδειχθεί επωφελής για τους πολίτες.


Έχουμε διαμορφώσει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών, θέσεων και διεκδικήσεων, που υπηρετούν το στόχο μας για μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Διεκδικούμε, δεν επαιτούμε.


Αγωνιζόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε.


Προχωράμε μπροστά, δεν κοιτάμε πίσω.


Με τη δική σας συμμετοχή, με τις δικές σας απόψεις, με τη δική σας ενεργό συμμετοχή, μπορούμε να εμπλουτίσουμε και να το ενισχύσουμε το πλαίσιο αυτό.


Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην ανεξάρτητη πρωτοβουλία μας  ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να πάμε την Αυτοδιοίκηση Μπροστά με σοβαρότητα χωρίς άναρθρες φωνές και λαϊκισμούς.


Οι πρώτοι 60 υπογράφοντες:1Αγγελόπουλος ΜιχαήλΔήμαρχος Σάμου
2Αναστασόπουλος ΕυστάθιοςΔήμαρχος Μεσσήνης
3Αποστολόπουλος ΗλίαςΔήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
4Βοσκόπουλος ΙωάννηςΔήμαρχος Φλώρινας
5Γκάτζιος ΚωνσταντίνοςΔήμαρχος Επιδαύρου
6Γκουντενούδης ΧρήστοςΔήμαρχος Παιονίας
7Γρυπιώτης ΙωάννηςΔήμαρχος Ευρώτα
8Δαμουλάκης ΓεράσιμοςΔήμαρχος Μήλου
9Δημαρχόπουλος ΧαράλαμποςΔήμαρχος Ξάνθης
10Δρίκος ΓεώργιοςΔήμαρχος Μάνδρας
11Ευαγγέλου ΝικόλαοςΔήμαρχος Ελασσόνας
12Καϊτεζίδης ΙγνάτιοςΔήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη
13Καλαντζής ΚωνσταντίνοςΔήμαρχος Νεμέας
14Καμπόσος ΔημήτριοςΔήμαρχος ʼργους – Μυκηνών
15Καραγιάννης ΙωάννηςΔήμαρχος Λαγκαδά
16Καραπάνος ΝικόλαοςΔήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου
17Καστρινός ΑλέξηςΔήμαρχος Πηνειού
18Καφαντάρης ΔημήτριοςΔήμαρχος Πύλου – Νέστορος
19Κολοκοτσάς ΠαύλοςΔήμαρχος Ζακύνθου
20Κόττορος ΕυάγγελοςΔήμαρχος Αγαθονησίου
21Κουκάς ΚωνσταντίνοςΔήμαρχος Μυκόνου
22Κωβαίος ΜάρκοςΔήμαρχος Πάρου
23Κώτσος ΓεώργιοςΔήμαρχος Μουζακίου
24Λαμπάκης ΕυάγγελοςΔήμαρχος Αλεξανδρούπολης
25Λώλος ΙωάννηςΔήμαρχος Ηγουμενίτσας
26Μαμσάκος ΧριστόδουλοςΔήμαρχος Δράμας
27Μαραμπέας ΙωάννηςΔήμαρχος Δυτικής Μάνης
28Μαργαρίτης ΕμμανουήλΔήμαρχος Νάξου
29Μαρκόπουλος ΓεώργιοςΔήμαρχος Γαλατσίου
30Μαυρίδης ΑναστάσιοςΔήμαρχος Πεύκης – Λυκόβρυσης
31Μαυρίδης ΒασίλειοςΔήμαρχος Ορεστιάδας
32Μεθενίτης ΣωτήριοςΔήμαρχος Μαρκοπούλου – Μεσογαίας
33Μελετίου ΝικόλαοςΔήμαρχος Ασπροπύργου
34Μούρτζης ΔημήτριοςΔήμαρχος Αίγινας
35Νάννου – Παπαθανασίου ΙσιδώραΔήμαρχος Σαλαμίνας
36Νίκας ΠαναγιώτηςΔήμαρχος Καλαμάτας
37Ξυριδάκης ΠαντελήςΔήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού
38Παπανικολάου ΓεώργιοςΔήμαρχος Γλυφάδας
39Παππάς ΣπυρίδωνΔήμαρχος Φιλιατών
40Παππούς ΧρήστοςΔήμαρχος Φυλής
41Παρίσης ΑλέξανδροςΔήμαρχος Κεφαλλονιάς
42Πατούλης ΓεώργιοςΔήμαρχος Αμαρουσίου
43Πατρός ΜιχαήλΔήμαρχος Χάλκης
44Πουλιλιός ΕυάγγελοςΔήμαρχος Σουφλίου
45Πρεβεζάνος ΔημήτριοςΔήμαρχος Σκιάθου
46Ρούσσης ΘωμάςΔήμαρχος Ωρωπού
47Σουλιώτης ΝικόλαοςΔήμαρχος Καρπενησίου
48Σοφρώνης ΓεώργιοςΔήμαρχος Σαρωνικού
49Σταθόπουλος ΑριστείδηςΔήμαρχος Οιχαλίας
50Σταυριανουδάκης ΜιχαήλΔήμαρχος Δάφνης – Υμηττού
51Στεργίου – Καψάλης ΔημήτριοςΔήμαρχος Πεντέλης
52Συκιώτης ΙωάννηςΔήμαρχος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου
53Σφυρής ΔημήτριοςΔήμαρχος Ερμιονίδας
54Τζιαχρήστας ΔημήτριοςΔήμαρχος Δομοκού
55Τζίτζιος ΙωάννηςΔήμαρχος Σιθωνίας
56Τσιρογιάννης ΧρήστοςΔήμαρχος Αρταίων
57Υπερήφανος ΛουκάςΔήμαρχος Ορχομενού
58Φωτόπουλος ΕυθύμιοςΔήμαρχος Δέλτα
59Χατζηδάκης ΔιονύσιοςΔήμαρχος Παλαιού Φαλήρου
60Χιονίδης ΣάββαςΔήμαρχος Κατερίνης

Οι κάτωθι 55 υπογράφοντες:1Αγγελής ΑνέστηςΔήμαρχος Καστοριάς
2Αθανασίου ΙωάννηςΔήμαρχος Αγκιστρίου
3Αναστασιάδης ΦίλιπποςΔήμαρχος Παγγαίου
4Αντωνάκης ΑντώνιοςΔήμαρχος Σερίφου
5Βεντούρης ΚωνσταντίνοςΔήμαρχος Κιμώλου
6Γαρδέρης ΣταμάτιοςΔήμαρχος Κύθνου
7Γιαννόπουλος ΒασίλειοςΔήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου
8Γιάννου ΔημήτριοςΔήμαρχος Έδεσσας
9Γιαννούλης ΕυστάθιοςΔήμαρχος Νικολάου Σκουφά
10Γκέτσιος ΠασχάληςΔήμαρχος Νεστορίου
11Γκιώνης ΓεώργιοςΔήμαρχος Λουτρακίου
12Δημόπουλος ΚωνσταντίνοςΔήμαρχος Δίου – Ολύμπου
13Εσερίδης ΔημήτριοςΔήμαρχος Αλμυρού
14Ευαγγέλου ΙωάννηςΔήμαρχος Κέας
15Καλαντζής ΝικόλαοςΔήμαρχος Ζηρού
16Καραστέργιος ΔημήτριοςΔήμαρχος Δεσκάτης
17Κατσίβελας ΠαναγιώτηςΔήμαρχος Τριφυλίας
18Κόλιας ΜιχαήλΔήμαρχος Λέρου
19Κουτσογιάννης ΝίκοςΔήμαρχος Νάουσσας
20Κυρίζογλου ΛάζαροςΔήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης
21Κωνσταντέλλος ΓρηγόρηςΔήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
22Λάμπρος ΗλίαςΔήμαρχος Καρπάθου
23Λαμπρόπουλος ΔημήτριοςΔήμαρχος Βοϊου
24Λιάμας ΔιαμαντήςΔήμαρχος Βόλβης
25Λιατσής ΓαβριήλΔήμαρχος Πύργου
26Λυσίκατος ΧαράλαμποςΔήμαρχος Νότιας Κυνουρίας
27Μαραβάς ΚωνσταντίνοςΔήμαρχος Πύλης
28Μαραγκός ΓεώργιοςΔήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης
29Μαράκης ΒασίλειοςΔήμαρχος Σικίνου
30Μεριβάκης ΑθανάσιοςΔήμαρχος Φακαρδόνας
31Νάστας ΑντώνιοςΔήμαρχος Πάργας
32Ντακαλέτσης ΧρήστοςΔήμαρχος Δωδώνης
33Ορφανός ΣίμοςΔήμαρχος Τήνου
34Πανηγύρης ΠαύλοςΔήμαρχος Μεγίστης
35Παπαναστασίου ΓεώργιοςΔήμαρχος Αγρινίου
36Παπακυριάκου ΑννίβαςΔήμαρχος Βέλου – Βόχας
37Παπασπύρου ΑνδρέαςΔήμαρχος Κόνιτσας
38Παπαστεργίου ΔημήτριοςΔήμαρχος Τρικκαίων
39Πατσουρίδης ΠαρασκευάςΔήμαρχος Διδυμοτείχου
40Πετρόπουλος ΜιχαήλΔήμαρχος Ιητών
41Πιστικίδης ΒασίλειοςΔήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου
42Ρούσσος ΙάκωβοςΔήμαρχος Ανάφης
43Σινάνης ΧρήστοςΔήμαρχος Καλαμπάκας
44Σισμανίδης ΔημήτριοςΔήμαρχος Κιλκίς
45Σκάρλος ΑθανάσιοςΔήμαρχος Σοφάδων
46Σορώτου – Τσανάκη ΜαρίαΔήμαρχος Κάσου
47Σούλας ΠέτροςΔήμαρχος – Κορδελιού – Ευόσμου
48Σουσούδης ΑθανάσιοςΔήμαρχος ʼνδρου
49Στάμκος ΓρηγόρηςΔήμαρχος Πέλλας
50Στοϊκος ΓρηγόριοςΔήμαρχος Πάτμου
51Ταταράκης ΙωάννηςΔήμαρχος Αγίου Βασιλείου
52Τζαφέας ΚωνσταντίνοςΔήμαρχος Μετσόβου
53Τσανάκα ΔήμητραΔήμαρχος Καβάλας
54Φαρούπος ΑναστάσιοςΔήμαρχος Αντίπαρου
55Χαρχαλάκης ΕυστράτιοςΔήμαρχος Κυθήρων

Μετάβαση στο περιεχόμενο