12ο Ακριτικό Οδοιπορικό Υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής: Ακριτική Καστοριά – Ακριτική Φλώρινα – Ορεινό Μέτσοβο

Print Friendly, PDF & Email

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια του 12ου Ακριτικού Οδοιπορικού Υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, επισκέπτονται τα ακριτικιά χωριά της Καστοριάς και της Φλώρινας ως τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή και τα χωριά του ορεινού Μετσόβου στις 5, 6 και 7 Απριλίου, για να στηρίξουν τους ακρίτες σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα.


Στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς που προωθούν το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους οι ανωτέρω φορείς, θα παραδοθούν 120 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που συλλέχθησαν κατά τη δράση ‘ολοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία’ στις δύσβατες ακριτικές περιοχές των Πρεσπών, του Νεστορίου της Καστοριάς, του Μετσόβου.


Η σημερινή πραγματικότητα στην ακριτική ζώνη χωρίς καμία δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δυσχεραίνει κατά πολύ την εξυπηρέτηση των ασθενών στην καθημερινότητα τους. Οι δομές υγείας συρρικνώνονται και οι μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό αλλά και σε ιατρικό προσωπικό, που δεν έχει πια κανένα κίνητρο να στελεχώσει τα περιφερειακά Ιατρεία των παραμεθόριων περιοχών, δυσχεραίνουν κατά πολύ την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των κατοίκων της άγονης γραμμής. 


Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαβήτη, Παραγόντων Κινδύνου & Καρδιάς, την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Παρασκευή 5/4/2013 στις 6:30μμ παράδοση φαρμάκων στο Νεστόριο Καστοριάς, το Σάββατο 6/4/2013 9:00 παράδοση φαρμάκων στα Κορέστια Καστοριάς, στις 10:00π.μ. επίσκεψη στους συνοριοφύλακες της Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, 11:00π.μ. παράδοση φαρμάκων στο Λευκώνα Πρεσπών, καθώς και μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων στο Δήμο Μετσόβου που αφορούν την πρόληψης από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, την παχυσαρκία και την οστεοπόρωση: Σάββατο 6/4/2013  – 5:00μμ στο Ανήλιο Μετσόβου,  7:30μμ στη Μηλιά  Μετσόβου και την Κυριακή 7/4/2013 11:00πμ στη Χρυσοβίτσα Μετσόβου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο