11 Απριλίου – 30 Ιουνίου 2008 Έκθεση με θέμα «Εικαστική πόλη με ποδήλατο» στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email
11 Απριλίου – 30 Ιουνίου 2008 Έκθεση με θέμα «Εικαστική πόλη με ποδήλατο» στο Μαρούσι
 download_.jpg file 568 KBdownload_.jpg file 520 KB


 Δεκατέσσερα έργα μεταμοντέρνας τέχνης με κύριο κατασκευαστικό υλικό το ποδήλατο, χρησιμοποιώντας μάλιστα εξαρτήματα από παλιά ποδήλατα,  φιλοτεχνημένα από  μια ομάδα σημαντικών καλλιτεχνών που ζουν στην Ελλάδα, κοσμούν από σήμερα και μέχρι τις 30 Ιουνίου, τον χώρο κάτω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Αμαρουσίου, αλλά και το Δημαρχείο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης «Εικαστική πόλη με ποδήλατο».


Η συγκεκριμένη δράση,  είναι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που συμπληρώνουν και προβάλουν την πανελλαδική πρωτοβουλία του δικτύου «Η πόλη μου με ποδήλατο», η οποία υλοποιείται από το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείς Νέας Γενιάς και στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Αμαρουσίου.


«Η πόλη μου με Ποδήλατο» είναι μια πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα στους δημότες 13 πόλεων να γνωρίσουν την πόλη τους από την αρχή, αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τον τοπικό πλούτο της κάθε περιοχής με τον πλέον ευχάριστο τρόπο, καθώς το ποδήλατο αποτελεί το πλέον οικολογικό μέσο μεταφοράς και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.


Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να ενισχύσει την οικολογική συνείδηση των συμμετεχόντων και να τους προτρέψει να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς στην πόλη. Με τον τρόπο αυτό θα νιώσουν την ευεξία και τη χαρά της άθλησης, αλλά θα ενισχυθεί και η περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο