Ψήφισμα Διαμαρτυρίας της Γενικής Συνέλευσης των Κατοίκων Ψαλιδίου Αμαρουσίου της 13/6/2010

Print Friendly, PDF & Email

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΑΛΙΔΙΟΥ
‘ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ’
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 17 & ΖΩΟΔ.ΠΗΓΗΣ 2
WWW.PSALIDI-MAROUSSI.GR           
INFO@PSALIDI-MAROUSSI.GR ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                         κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ


                                           Κοινοποίηση:


1)Δήμαρχο Αμαρουσίου
κ. Πατούλη


2)Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΨΑΛΙΔΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ της 13/6/2010


Εμείς οι κάτοικοι του Ψαλιδίου Αμαρουσίου διαμαρτυρόμαστε έντονα για την μεταφορά απορριμματοφόρων του Δήμου σας, στο οικόπεδο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου που βρίσκεται στην Λεωφόρο Κύμης και χρησιμοποιείται σήμερα σαν εργοτάξιο της εταιρείας που κατασκεύασε την Αττική οδό. Ένα τμήμα του οικοπέδου βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου και ανήκει στο Δήμο Αμαρουσίου.


Θεωρούμε απαράδεκτη την καταπάτηση εκ μέρους σας έκτασης του Δημοσίου και αυθαίρετη και μη σύννομη τη μονομερή απόφασή  σας για αλλαγή χρήσης του συγκεκριμένου οικοπέδου χωρίς να λάβετε υπόψη σας τη γνώμη του Δήμου Αμαρουσίου,  της ΚΕΔ, της Περιφέρειας και  φυσικά χωρίς να λάβετε υπόψη σας  την πλήρη αντίθεση των κατοίκων της περιοχής προς μια τέτοια ενέργεια.


Θεωρούμε ότι τυχόν μονιμοποίηση της μεταφοράς των απορριμματοφόρων σε αυτή τη θέση θα επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στους όρους διαβίωσής μας στην περιοχή και βαριά υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων και των εργαζομένων στην περιοχή. Τέτοιες χρήσεις πρέπει να είναι μακριά από χώρους καθημερινής ανθρώπινης δραστηριότητας και διαμονής.


Δυστυχώς, ο Δήμος Ηρακλείου για ακόμη  μια φορά αυθαιρετεί σε βάρος των γειτονικών Δήμων και  δεn δείχνει πνεύμα καλής γειτονίας με το Ψαλίδι Αμαρουσίου. Στην ίδια λογική είναι και η αντιδρόμηση της Α.Παπανδρέου που εμποδίζει την έξοδο των αυτοκινήτων προς την οδό Πλαπούτα, επιβαρύνοντας υπέρμετρα τη γέφυρα της οδού Ηλέκτρας, καθώς και οι  παρανόμως κλειστοί -κάθετοι  σε αυτήν- δρόμοι (Κατσαντώνη και Πετμεζά) επιβαρύνοντας τους δρόμους του Ψαλιδίου .


Οι κάτοικοι του Ψαλιδίου έχουν ζητήσει από την ΚΕΔ, το ΥΠΕΚΑ, τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και από τον Δήμο Αμαρουσίου την αλλαγή χρήσης αυτού του οικοπέδου  και τη μετατροπή του σε χώρο πρασίνου και αναψυχής. Καμία  άλλη χρήση δεν μπορεί να γίνει σε αυτό το χώρο, γιατί η περιοχή μας έχει πολλαπλά επιβαρυνθεί και υποβαθμιστεί  από όλες τις υπερτοπικές χρήσεις που έχουν συσσωρευθεί στη μικρή γειτονιά μας.


Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε, ώστε ο χώρος αυτός να αποδοθεί σαν χώρος πρασίνου όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής, αλλά σε όλους τους πολίτες. Ζητάμε από κάθε αρμόδιο φορέα να παρέμβει για να αποτραπεί η αυθαιρεσία του Δήμου Ηρακλείου και επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο