Χιλιάδες φάρμακα συγκεντρώθηκαν με την υποστήριξη των Δήμων Αμαρουσίου, Καλλιθέας και Φιλοθέης – Ψυχικού στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Ι.ΣΑ και του ΣΚΑΪ

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα σε πολίτες κατά τη συλλογή φαρμάκων στην πλατεία Η.Σ.Α.Π του Αμαρουσίου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, αγκαλιάζοντας όλους τους πολίτες που προστρέχουν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.Από αριστερά, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας του Ψυχικού, ο Δήμαρχος Ψυχικού-Φιλοθέης Παντελής Ξυριδάκης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΣΚΑΪ Δώρα Γιαννακάκη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, η Υπεύθυνη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, Ψυχολόγος της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κατερίνα Αυλωνίτη, και η Υπεύθυνη του Σώματος Εθελοντών Γιατρών του Ιατρείου, Παιδίατρος, Ελένη Δουλιανάκη.

Κατά τη συλλογή φαρμάκων στην Καλλιθέα. Ανάμεσα σε πολίτες ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καλλιθέας Νικόλαος Μαρώσης, και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Γιάννης Πεταλάς.

Ο Δήμαρχος Ψυχικού-Φιλοθέης Παντελής Ξυριδάκης, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στο Ψυχικό, ενώ πολίτες συμβάλλουν στη διαδικασία της συλλογής των φαρμάκων.Κατά τη διαλογή των φαρμάκων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, με την Υπεύθυνη του Ιατρείου, Ψυχολόγο της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κατερίνα Αυλωνίτη, την εθελόντρια της διοικητικής στήριξης Κωνσταντίνα Χατζηαργυρίου, τους εθελοντές διασώστες του Ιατρείου ʼγγελο Γαζέτα, και Παναγιώτη Κούβαρη, και την Παιδίατρο, Υπεύθυνη του Σώματος Εθελοντών Γιατρών του Ιατρείου Ελένη Δουλιανάκη.


Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Αγάπης προς το Συνάνθρωπο και συμμετείχαν στη δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Δήμων Αμαρουσίου, Καλλιθέας και Φιλοθέης-Ψυχικού.


Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα. Χιλιάδες φάρμακα συγκεντρώθηκαν σε τρεις κεντρικές πλατείες στο Μαρούσι, στην Καλλιθέα και στο Ψυχικό από πολίτες που προσέρχονταν για να στηρίξουν το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, και να προσφέρουν, όχι εκ του περισσεύματος των φαρμάκων τους αλλά εκ του περισσεύματος της καρδιάς τους. ʼνθρωποι που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους κατέθεσαν φάρμακα πανάκριβα και σπάνια για να σώσουν κάποιον άλλο συνάνθρωπο που τα έχει ανάγκη. Νέοι άνεργοι και ανασφάλιστοι προσέφεραν ένα ή δύο κουτιά φάρμακα λέγοντας: αυτό μπορώ – δεν έχω δουλειά – δεν έχω λεφτά για κάτι παραπάνω. Αυτό μπορώ και το δίνω με την καρδιά μου. Οικογένειες ολόκληρες, ακόμη και μικρά παιδιά αγόρασαν από το χαρτζιλίκι τους φάρμακα για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσαν η ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α), έκαναν έκκληση ανθρωπιάς σε μια πρόσκληση συλλογής φαρμάκων σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, αστέγων και οικονομικά αδύναμων ασθενών που προσέρχονται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.


«Γέφυρα παρηγοριάς και ελπίδας χτίζουμε κάθε μέρα για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κατηγοριοποιήσεις, η Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη ΜΚΟ της «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που αποτελεί το καταφύγιο όχι μόνο της ιατρικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά και της παρηγοριάς και ανακούφισης για όποιον μας έχει ανάγκη. Ευχαριστούμε από βάθους καρδίας όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και με μοναδικό ανθρωπισμό προσέφεραν τα φάρμακα που διέθεταν ή αγόρασαν. Ευχαριστούμε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που στην προσπάθεια αυτή είναι αρωγοί σε ένα έργο σπουδαίο αλλά κα τόσο αναγκαίο, ένα έργο με μόνο στόχο την ανθρώπινη ζωή. Αν μέσα από αυτή την προσπάθεια των χιλιάδων ανθρώπων που συμμετέχουν σωθεί έστω και μία ζωή, τότε αξίζει κάθε βήμα της, τότε αξίζουμε όλοι μαζί. Γιατί όλοι μαζί, ενώνουμε τα χέρια σε μια Αγκαλιά Αγάπης σε όλη την Ελλάδα για όλους τους κατοίκους της. Γιατί υπάρχει και αυτή η Ελλάδα». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν σήμερα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωστής Δήμτσας.


Την τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσώπησαν, εκτός από το Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ι.Σ.Α Γιώργο Πατούλη, ο Δήμαρχος Ψυχικού-Φιλοθέης Παντελής Ξυριδάκης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κωνσταντίνος Ασκούνης, οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αμαρουσίου Αντώνης Παρτσινέβελος, του Δήμου Καλιθέας Νικόλαος Μαρώσης, και του Δήμου Ψυχικού-Φιλοθέης Γιώργος Παπαχρόνης.


Από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στη δράση συμμετείχαν ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Γιάννης Πεταλάς, η Ψυχολόγος της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και υπεύθυνη διοίκησης του Ιατρείου Κατερίνα Αυλωνίτη, η Παιδίατρος και υπεύθυνη του Σώματος Εθελοντών Γιατρών του Ι.Σ.Α Ελένη Δουλιανάκη, οι εθελόντριες της διοικητικής στήριξης του Ιατρείου Χαρίκλεια Αλεξάκη, και Κωνστατνίνα Χατζηαργυρίου, καθώς και οι εθελοντές διασώστες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ʼγγελος Γαζέτας, και Παναγιώτης Κούβαρης.


Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, μετά τη συλλογή, μεταφέρθηκαν από τους εθελοντές στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής όπου ακολούθησε η διαλογή και κατηγοριοποίηση τους.


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί με 217 εθελοντές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, 4 εθελοντές νοσηλευτές, 6 εθελοντές οδοντιάτρους και 8 εθελοντές φαρμακοποιούς. Τριάντα δύο εθελοντές βρίσκονται στη διοικητική στήριξη. Το ιατρείο εδράζεται στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113 στον 3ο όροφο και είναι ανοιχτό Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο