Χαιρετισμός του Δημάρχου Αμαρουσίου στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατ’ Οίκον Νοσηλείας. Γ. Πατούλης: «Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοπορεί και στηρίζει την κατ’ οίκον νοσηλεία»

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 94KB|


Στην φωτογραφία, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γ. Δάικος και ο καρδιολόγος αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δ. Παπαδογιάννης
|donwload file .jpg 129KB|


 


Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατ’ Οίκον Νοσηλείας, που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης στον χαιρετισμό του επεσήμανε τη σημασία της νοσηλείας στο σπίτι, «που στη σημερινή εποχή με τη χρήση της σύγχρονης βιοϊατρικής τεχνολογίας και της τεχνολογίας της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών έχει αναπτυχθεί αρκετά, ώστε να μπορεί ένας ασθενής να δεχθεί στο σπίτι του υψηλής ποιότητας και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας, πολύ περισσότερο από ποτέ».

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε παράλληλα στις ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου στο θέμα της Κατ’ Οίκον Νοσηλείας, όπου πρωτοπορεί με τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα», τα οποία αποτελούν ένα σύστημα υποστήριξης των ηλικιωμένων συμπολιτών μας που στοχεύει στην παραμονή των τελευταίων ή ακόμα και των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο δικό τους περιβάλλον, καθώς και στην ευρύτερη παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών κατ’ οίκον, από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ελπίδα «το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατ’ Οίκων Νοσηλείας να είναι η αρχή για τη διαρκή εκπαίδευση των γιατρών, των νοσηλευτών και άλλων επαγγελμάτων υγείας ώστε όλο και περισσότεροι ασθενείς να γίνονται κοινωνοί της ασφαλούς φροντίδας στο περιβάλλον τους.»
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο