Φιλοξενία μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Bartlett της Αγγλίας από το Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 202KB|


 


Αντιπροσωπεία φοιτητών από τα μεταπτυχιακά προγράμματα «Αστική Ανάπλαση» και «Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη Ακινήτων» του Πανεπιστημίου του Bartlett της Αγγλίας φιλοξένησε ο Δήμος Αμαρουσίου, στο Δημαρχείο, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009.

Στους 29 φοιτητές και τους 3 καθηγητές συνοδούς έγιναν παρουσιάσεις για την ιστορική εξέλιξη της αστικής ανάπτυξης στο Μαρούσι και το ρόλο της πόλης στο μητροπολιτικό συγκρότημα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μιχάλης Χρηστάκης, ανέπτυξε το σύστημα πολεοδομικού σχεδιασμού στην Ελλάδα, τη διοικητική οργάνωση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας στο Δήμο Αμαρουσίου, τη στρατηγική και τις δράσεις πολεοδομικής αναγέννησης.

Ο κ. Αλέξανδρος Καρβούνης, σύμβουλος σε θέματα Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου παρουσίασε τις επιπτώσεις από του Ολυμπιακούς Αγώνες στην πόλη και τη φιλοσοφία του σχεδιασμού για την επόμενη μέρα.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των φοιτητών στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

Συνοδοί των φοιτητών ήταν οι καθηγητές σε Πολεοδομικά θέματα του Πανεπιστημίου:   Dr Nikolaos Karadimitriou,  Dr Susan Moore, και ο Dr Claudio Soares De Magalhaes. 

Η υποδοχή ξένων αντιπροσωπειών, ιδιαίτερα από εκπαιδευτικά & ερευνητικά  ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού, συνιστά πάγια πολιτική  του Δήμου Αμαρουσίου για την ανάδειξη της αστικής ανάπλασης και ανάπτυξης της πόλης ως μητροπολιτικό κέντρο.

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο