Φθηνός λαϊκισμός και επίδειξη ασχετοσύνης από την παράταξη «Κόντρα στον Καιρό» για το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Κόντρα στον Καιρό» για το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου και την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την ενημέρωση των κατοίκων και εμπόρων, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:


Πρώτον, επιστρέφουμε στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Κόντρα στον Καιρό» τον χαρακτηρισμό περί αλαζονείας. Αλαζόνες είναι οι ίδιοι, γιατί επιθυμούν αν και μειοψηφία, να επιβάλουν «με το έτσι θέλω» τις απόψεις τους στην πλειοψηφία. Η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου είναι ένα έργο που περιλαμβάνεται στο προεκλογικό πρόγραμμα της σημερινής Διοίκησης, πρόγραμμα που υπερψηφίστηκε από το 57% των συμπολιτών μας. Γιατί, λοιπόν, πάνε ΚΟΝΤΡΑ στη θέληση του μαρουσιώτικου λαού; Αλαζόνες είναι η παράταξη «Κόντρα στον Καιρό» γιατί δεν σέβεται την ψήφο της τοπικής κοινωνίας. Και όχι, η Διοίκηση του Δήμου, που υλοποιεί ένα έργο αφού πρώτα έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις διαλόγου και ενημέρωσης με τους πολίτες.


Δεύτερον, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Κόντρα στον Καιρό» εκτός από αλαζόνες, είναι και λαϊκιστές. Φθηνός λαϊκισμός είναι να παραθέτεις επιλεκτικά και για λόγους εντυπωσιασμού ορισμένα νούμερα που αφορούν τμήμα των παρεμβάσεων του συνολικού έργου της ανάπλασης του Κέντρου. Αν ήθελαν να είναι σοβαροί και υπεύθυνοι, ας μας παρουσίαζαν κοστολογημένο το δικό τους σχέδιο ανάπλασης του Κέντρου, συνοδευόμενο φυσικά από τις απαραίτητες μελέτες. Τότε θα είχαν οι συμπολίτες μας την ευκαιρία να συγκρίνουν ποιο σχέδιο είναι το καλύτερο και το πιο οικονομικό ώστε να επιλέξουν το καλύτερο. Αλλά επειδή ούτε σχέδιο έχουν για το Κέντρο, ούτε έχουν ποτέ μελετήσει σοβαρά και υπεύθυνα τα ζητήματα της πόλης, αρκούνται σε επικοινωνιακές φούσκες και φθηνή κριτική της σοβαρής και μελετημένης προσπάθειας που κάνει η Διοίκηση. Προσπάθεια συνεπικουρούμενη από έγκριτους καθηγητές Πανεπιστημίου κι όχι από «καφενόβιους μπαρουφολόγους» σαν αυτούς που φαίνεται ότι ευδοκιμούν στην παράταξη «Κόντρα στον Καιρό».


Τρίτον, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Κόντρα στον Καιρό» εκτός από αλαζόνες και λαϊκιστές, αποδεικνύονται με την ανακοίνωση που εξέδωσαν και άσχετοι. Γιατί μόνον ένας άσχετος θα πρότεινε να διατεθούν χρήματα του Ε.Σ.Π.Α για την ανανέωση του στόλου της Δημοτικής Συγκοινωνίας, όταν όλοι γνωρίζουν ότι το Ε.Σ.Π.Α δεν χρηματοδοτεί την αγορά λεωφορείων.


Τέταρτον, δεν περιμέναμε τη συγκεκριμένη δημοτική παράταξη να μας προτείνει να αξιοποιήσουμε τα χρήματα του Ε.Σ.Π.Α για να δημιουργήσουμε νέους παιδικούς σταθμούς. Το κάνουμε ήδη. Σήμερα στην Κοκκινιά βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή ενός πρότυπου Παιδικού Σταθμού, που γίνεται με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α και θα παραδοθεί προς χρήση για τα παιδιά των οικογενειών της πόλης μας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ενώ στο σχεδιασμό μας είναι η κατασκευή μέσω Ε.Σ.Π.Α ενός ακόμη Σταθμού, στην Π.Ε. του Ψαλιδίου.


Πέμπτον, η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη γνωρίζει, επίσης, πως η σημερινή Διοίκηση επέτυχε τα πρώτα πέντε χρόνια της θητείας της να καλυφθεί με αποχέτευση το 99,5% των νοικοκυριών της πόλης μας, παρά την άναρχη και χωρίς σχέδιο πολεοδομική ανάπτυξη που προηγήθηκε τα προηγούμενα 30 χρόνια. Γνωρίζουν πως δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία της πόλης και των γειτονιών της, χωρίς να έχει προηγηθεί η οροθέτηση των ρεμάτων. Η σημερινή Διοίκηση προχωρά στην οριοθέτηση αυτή. Θα έπρεπε να γνωρίζουν, επίσης, πως για να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία, χρειάζεται να υπάρξουν προγράμματα χρηματοδότησης από το Κράτος και μελέτες από πλευράς Δήμου. Μελέτες έχουμε ετοιμάσει, γιατί δεν βρήκαμε. Διεκδικούμε χρηματοδότηση. Δυστυχώς το Ε.Σ.Π.Α δεν χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα, θα έπρεπε να το γνωρίζουν πριν μας το προτείνουν.


Με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «Κόντρα στον Καιρό» αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι δεν γνωρίζουν ούτε πως γίνονται έργα ούτε πως χρηματοδοτούνται. Το μόνο που γνωρίζουν είναι να κάνουν ανέξοδη, φθηνή, λαϊκίστικη κριτική. Με το λαϊκισμό, όμως, δεν πάει η πόλη μπροστά ούτε γίνονται έργα.


Δεν ξέρουμε τί είναι χειρότερο για την πόλη και τους συμπολίτες μας, το ότι είναι άσχετοι, ή το ότι είναι ανεύθυνοι λαϊκιστές;


Όποιο από τα δύο κι αν ισχύει, είναι πλέον φανερό ότι η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη έχει επιλέξει να εξελιχθεί σε συνιστώσα της παράταξης που αποτελεί συνέχεια του καθεστώτος Τζανίκου – Μπρέγιαννη.


Η δημιουργία αυτού του ετερόκλητου μετώπου είναι βέβαιο ότι δεν θα διαρκέσει πολύ αλλά και δεν αγγίζει την τοπική κοινωνία. Δεν υπηρετεί το συμφέρον της πόλης αλλά προσωπικές στρατηγικές.


Οι πολίτες θα μπουν μπροστά και θα επιλέξουν το μέτωπο της ευθύνης και της αποτελεσματικότητας, που εκπροσωπεί η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, στηριζόμενη από την πλειοψηφία των πολιτών, πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Προχωράμε μπροστά, στην υλοποίηση του έργου μας, έχοντας τη στήριξη των συμπολιτών μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο