Φάρμακα για τους Ανασφάλιστους Πολίτες συγκέντρωσε στην Ευαγγελίστρια της Τήνου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου το 15Αυγουστο

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Τήνου.Στην επιμνημόσυνη  δέηση ο κος Πατούλης με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου Τήνου κ Δωρόθεο, το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος κ Δαμασκηνό και τον τ.Υφυπουργό Παιδείας κ Παπαθεοδώρου καθώς και με τους εκπροσώπους του Ναυτικού, του Λιμενικού  και του Στρατού.Εορταστική λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Τήνου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ακολουθεί τη λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας.Συλλογή φαρμάκων στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου.Συλλογή φαρμάκων στον Ιερό Ναό της Εκατονταπυλιανής Πάρου.Ο κ Πατούλης με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ Καλλίνικο και το Δήμαρχο Πάρου  κ Βλαχογιάννη και εθελοντές γιατρούς και φαρμακοποιούς.Ο κ Πατούλης με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ Καλλίνικο.


Την εορταστική Θεία Λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ευαγγελίστρια της Τήνου και τη λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης φέτος τον 15Αυγουστο. Ο κος Πατούλης βρέθηκε στην Τήνο, συνοδευόμενος από εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής , για να συγκεντρώσει μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου Τήνου κ Δωρόθεο  φάρμακα που προορίζονται για τους αναξιοπαθούντες  πολίτες της Τήνου.


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιερας Αρχιεπισκοπής Αθηνών οργάνωσε με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στα πλαίσια της πανελλήνιας δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» συλλογή φαρμάκων σε 6 περιοχές της Ελλάδας που εορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου.


Έτσι, στις 15 Αυγούστου συγκεντρώθηκαν 50 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα στην Ευαγγελίστρια της Τήνου, στην Παναγία Σουμελά της Καστανιάς Ημαθίας, στην Παναγία Σπηλιανή της Νισύρου και στην Παναγία Κανάλα της Κύθνου, ενώ στις 16 Αυγούστου συγκεντρώθηκαν 20 μεγάλοι σάκοι με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό στην Εκατονταπυλιανή Παναγία της Πάρου και στη Μεγάλη Παναγία στη Σαμαρίνα Γρεβενών.


Συνδιοργανωτές της δράσης ήταν η Ιερά Μητρόπολη Σύρου Τήνου και το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, η Ιερα Μητροπολη Βεριοας Ναουσης και Καμπανίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Γρεβενών, ο Δήμος Βέροιας, ο Δήμος Γρεβενών (Τοπική Ενότητα Σαμαρίνας), ο Δήμος Πάρου, Δήμος Νισύρου και ο Δήμος Κύθνου.


Τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν, περιλήφθησαν από εθελοντές γιατρούς και φαρμακοποιούς  των τοπικών Ιατρικών και Φαρμακευτικών Συλλόγων καθώς και των Ιερών Μητροπόλεων και των Δήμων. Μετά τη διαλογή και κατηγοριοποίηση τους, τα φάρμακα θα δοθούν τις επόμενες μέρες στα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία των κατά τόπους περιοχών για τη δωρεάν κάλυψη των ζωτικών αναγκών των ανασφάλιστων ασθενών.


Μεταξύ των φαρμάκων, συγκεντρώθηκαν και σκευάσματα υψηλού κόστους, πολύ εξειδικευμένα και σωτήρια για καρκινοπαθείς και χρόνιους πάσχοντες που δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να μπορέσουν να τα πληρώσουν για να τα προμηθευτούν.


«Είναι ένα έργο διακονίας και αλληλεγγύης για τον ανασφάλιστο  συνάνθρωπό μας που απελπισμένα χρειάζεται ένα φάρμακο και δε μπορεί να το αγοράσει. Έστω και ένας συμπολίτης μας αν σωθεί από το  φαρμακευτικό οβολό των χιλιάδων πιστών που προσέφεραν χθες και σήμερα φάρμακα, ο στόχος μας θα έχει εκπληρωθεί. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα φάρμακα, οι άνθρωποι που τα χρειάστηκαν θα υποτροπίαζαν, θα νοσούσαν και κάποιοι από αυτούς, σήμερα δε θα ήταν ανάμεσά μας. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί η συμμετοχή του κόσμου είναι συγκινητική, η ανταπόκριση μεγάλη και η συλλογή μεγάλων ποσοτήτων ωφέλιμων φαρμάκων θα βοηθήσει καθοριστικά, όχι μόνο έναν, αλλά πολλούς ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Ευχαριστούμε όλους τους ανώνυμους πολίτες που 1,5 χρονο τώρα στηρίζουν αυτή την προσπάθεια που στέφεται με επιτυχία, επειδή μόνο ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε» τόνισε από την Πάρο σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, όπου βρέθηκε ολοκληρώνοντας το Οδοιπορικό της συγκέντρωσης φαρμάκων του 15Αυγουστου.


Κάθε Σάββατο, συνεχίζονται οι συλλογές φαρμάκων σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις, τους Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους, καθως και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Κάθε Σάββατο, άνθρωποι του πόνου, άνθρωποι της αγάπης, συγγενείς που έχασαν τους δικούς τους προστρέχουν για να προσφέρουν το φάρμακο που δεν έσωσε το συγγενή τους, μπορεί όμως να σώσει το συνάνθρωπό τους. Νέοι άνεργοι και ανασφάλιστοι προσέφεραν ένα ή δύο κουτιά φάρμακα. Οικογένειες ολόκληρες, ακόμη και μικρά παιδιά αγόρασαν από το χαρτζιλίκι τους φάρμακα για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής χορηγούνται καθημερινά 3000 φάρμακα δωρεάν σε ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς της Αττικής, ενώ από τα 460.000 φάρμακα που συγκέντρωσε στα πλαίσια της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία», τα 180.000 φάρμακα παραδόθηκαν σε παραμεθόριες περιοχές και Κοινωνικά Φαρμακεία όλης της Ελλάδας. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο