Υψηλόβαθμη Κινεζική αποστολή στο Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Γ. Πατούλης: Προχωράμε σε υλοποίηση μιας δυναμικής στοχευμένης πολιτικής διεθνών σχέσεων, αξιοποιώντας την εμπειρία μας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του αθλητισμού, του πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών.
 


|download _.jpg file 104 KB|

Ο Δήμος Αμαρουσίου υποδέχθηκε χθες στο Δημαρχείο της πόλης, 26μελή υψηλόβαθμη αποστολή από το Δήμο του Πεκίνου. Η αποστολή αποτελείτο από υπηρεσιακούς παράγοντες του τομέα μεταφορών του Δήμου του Πεκίνου, με επικεφαλής τον κ. He Yihai , αντιπρόεδρο της Διεύθυνσης του Τομέα Μεταφορών του Δήμου του Πεκίνου.


Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τη ρύθμιση των συγκοινωνιών και των κυκλοφοριακών θεμάτων που ακολούθησε το Μαρούσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, καθώς και η μεταφορά τεχνογνωσίας για την Ολυμπιάδα «Πεκίνο 2008 ».|download _.jpg file 138 KB|

Τους κινέζους φιλοξενούμενους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης , ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κυκλοφορίας Γιώργος Ιατρίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης , καθώς και εκπρόσωποι του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης καλωσορίζοντας της κινεζική αποστολή αναφέρθηκε στην πόλη μας τονίζοντας : «Το Μαρούσι αποτελεί έναν ζωτικό πόλο του σύγχρονου, ελληνικού, επιχειρηματικού κόσμου με μακρά ιστορική παράδοση, η οποία καλύπτει μια διαδρομή 4.000 χρόνων. Στις μέρες μας, ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει ένα σύγχρονο δίκτυο μεταφορών το οποίο περιλαμβάνει:

 

μέρος της Αττικής Οδού, τον προαστιακό σιδηρόδρομο με τρεις σταθμούς στην πόλη, δυο σταθμούς του ΗΣΑΠ και ένα νέο σταθμό του μετρό που αναμένεται να εγκαινιαστεί σύντομα, ενώ παράλληλα διαθέτει σημαντικούς χώρους μητροπολιτικής εμβέλειας όπως: το Ολυμπιακό Συγκρότημα (ΟΑΚΑ), το ʼλσος Συγγρού, μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια (π.χ ΙΑΣΩ, ΥΓΕΙΑ) αλλά και δημόσια νοσοκομεία (π.χ Σισμανόγλειο και ΚΑΤ) , κεντρικά γραφεία μεγάλων εταιρειών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας καθώς και το εκθεσιακό κέντρο HELEXPO.


Λόγω των ανωτέρω, έχουμε προχωρήσει τους τελευταίους μήνες στην υλοποίηση μιας δυναμικής, στοχευμένης πολιτικής διεθνών σχέσεων, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του Δήμου και των πολιτών του, η οποία θα μας βοηθήσει αφενός να αξιοποιήσουμε κατάλληλα τη σημαντική εμπειρία μας σε τομείς όπως αυτόν της οικονομίας, του εμπορίου, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της εισαγωγής νέων τεχνολογιών και αφετέρου να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνεργίες με άλλους δήμους, οι οποίες θα μας φέρουν πιο κοντά στην επίτευξη των κοινών μας στόχων και οραμάτων.

Ταυτόχρονα, αυτήν την περίοδο είμαστε στο στάδιο της διαπραγμάτευσης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου της Τσάογιανγκ, το οποίου η υπογραφή έχει δρομολογηθεί για το επόμενο Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2007, στο Πεκίνο.


Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας προσκαλέσω όλους να γίνετε κοινωνοί αυτής της διαδικασίας ανταλλαγής εμπειριών, στα χνάρια της Ελληνικής και Κινέζικης αρχαίας κληρονομιάς και να περιηγηθούμε όλοι μαζί στο φανταστικό αυτό ταξίδι των δύο πολιτισμών».


Στο τέλος της εκδήλωσης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο