Υποκριτική η στάση της Αντιπολίτευσης, για να κρύψει τις ευθύνες της στο θέμα των χρήσεων γης

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν από την Αντιπολίτευση σε βάρος της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου για το θέμα  των επεισοδίων της 24ης Φεβρουαρίου, έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του, καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή απερίφραστα τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Και τόνισαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι τα επεισόδια αυτά αποτελούν προσβολή για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και για την ιστορία της πόλης μας.


Κανένας όμως από την Αντιπολίτευση δεν καταδίκασε τη φραστική βία , τις ύβρεις και τους τραμπουκισμούς συμπολιτών μας αλλά και  μεταφερόμενων από άλλους Δήμους  φίλων του συνδυασμού Κόντρα στον Καιρό. Πιθανόν γιατί αυτό εξυπηρετούσε το πολιτικό τους συμφέρον αφού στόχος δεν ήταν οι ίδιοι, αλλά η διοίκηση του Δήμου.


Οι μεταφερόμενοι αυτοί κλακαδόροι, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία συζήτησης των θεμάτων του Δ.Σ., ένα στόχο είχαν.


Να ματαιώσουν τη συζήτηση πολύ σημαντικών θεμάτων, μεταξύ των οποίων ήταν αφενός η αξιοποίηση του οικοπέδου της ΚΕΔ στην Αγία Φιλοθέη προς όφελος των πολιτών της πόλης. Οικόπεδο που διεκδίκησε και κέρδισε από την Πολιτεία με προσωπικές του ενέργειες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γ. Πατούλης. Κι αφετέρου, το θέμα της αναθεώρησης των χρήσεων γης.


Με συνεχή ειρωνικά σχόλια και ύβρεις τόσο απέναντι στις τοποθετήσεις του Δημάρχου, όσο και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, όξυναν το κλίμα, με την ενθάρρυνση του επικεφαλής του συνδυασμού τους αλλά και την «ένοχη» ανοχή του συνόλου της Αντιπολίτευσης.


Δεν είναι η πρώτη φορά που στελέχη της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης και μεταφερόμενοι υποστηρικτές τους δημιουργούν  αντίστοιχο κλίμα. Είναι πάγια τακτική τους να προσπαθούν να επιβάλουν με το «έτσι θέλω» τις απόψεις τους, ανεξάρτητα αν οι απόψεις αυτές δεν τυγχάνουν της αποδοχής της πλειοψηφίας της κοινωνίας.


Αποτέλεσμα αυτής της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς τους ήταν η όξυνση του κλίματος , η επανειλημμένη διακοπή της συνεδρίασης του Δ.Σ. και τελικά η πρόκληση επεισοδίου. Επεισοδίου που καταδικάζουμε και που σε καμία περίπτωση όμως δεν έλαβε την έκταση που επιχειρούν κάποιοι να δώσουν.


Κρύφτηκαν για να μην αποκαλυφθούν


Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το επεισόδιο αυτό  λειτούργησε ως άλλοθι για την αντιπολίτευση, προκειμένου να αποχωρήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφύγει έτσι για μια ακόμη φορά να πάρει θέση, πάνω στο κρίσιμο για το μέλλον της πόλης μας θέμα των χρήσεων γης.


Κρύφτηκαν για να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες τους για την πολεοδομική αναρχία που επικρατεί σήμερα στο Μαρούσι. Και για το χάλι αυτό είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι. Αντί λοιπόν να δίνουν συνεντεύξεις ας μας απαντήσουν  • Η παράταξη του κου Γιαννακάκου και το κόμμα που τον υποστηρίζει δεν ήταν αυτοί που στήριξαν τα προηγούμενα 16 χρόνια το καθεστώς Τζανίκου στο Μαρούσι; Αντί να κρύβονται λοιπόν πίσω από «στημένα» επεισόδια και να αποχωρούν από το Δημοτικό Συμβούλιο, όφειλαν πρώτα από όλα να ζητήσουν  συγγνώμη από τους πολίτες του Αμαρουσίου και στη συνέχεια να παρουσιάσουν επιτέλους τις θέσεις της πάνω στις χρήσεις γης. 

  • Ο κος Ραγκούσης δεν ήταν αυτός που υποστήριξε στις προηγούμενες εκλογές ο προηγούμενος Δήμαρχος; Είναι ή δεν είναι κι αυτός συνυπεύθυνος για τα πολεοδομικά εγκλήματα  που έγιναν στην πόλη μας; Ποιες είναι οι θέσεις του πάνω στο ζήτημα των χρήσεων γης; 

  • Ο κος Ρώτας υπήρξε  ή δεν υπήρξε στενός συνεργάτης και διευθυντής Πολεοδομίας της διοίκησης Τζανίκου; Είναι ή δεν είναι κι αυτός συνυπεύθυνος για το άναρχο πολεοδομικά τοπίο στο Μαρούσι; Γιατί δεν έμεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο  να παρουσιάσει τις δικές του θέσεις για τις χρήσεις γης; 

  • Ο κος Μαγιάκης επιδίωκε ή δεν επιδίωκε από την αρχή , αλλά και από προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να μη συζητηθεί το θέμα των χρήσεων γης; Καταδικάζει ή δεν καταδικάζει τις ύβρεις των φίλων του συνδυασμού του προς το πρόσωπο του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας; Η διοίκηση Πατούλη δεν είναι αυτή που τους δίνει λόγο σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν εκλεγεί;

  • Την παρουσία του κου Γιαννακόπουλου στη συνέντευξη , αν και δεν είναι επικεφαλής κάποιου συνδυασμού, αλλά έχει υποκλέψει τις ψήφους πολιτών που στηρίζουν άλλο συνδυασμό, μπορούμε να την εξηγήσουμε μόνον κάτω από το πρίσμα της προσωπικής του πίκρας για την αποπομπή του από το συνδυασμό της σημερινής διοίκησης. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι οι δικές του θέσεις πάνω στις χρήσεις γης.

Αποκαλύφθηκε η αλήθεια


Με τη σημερινή κοινή τους εμφάνιση οι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης αποκάλυψαν ότι αυτό που φοβούνται είναι η αλήθεια. Επιλέγουν το δρόμο της παραπολιτικής, γιατί δεν μπορούν να παράγουν πολιτική.
Επιλέγουν να κρυφτούν πίσω από τη δράση ανεύθυνων κλακαδόρων, για να μην αποκαλυφθούν οι δικές τους ευθύνες σε μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη.


Σε αντίθεση με την Αντιπολίτευση, η Δημοτική Αρχή με αίσθημα ευθύνης προχωρά μαζί με την τοπική κοινωνία, σε μια νέα πολιτική χρήσεων γης, με στόχο:  • να περιφρουρήσει, να αναβαθμίσει και να απαντήσει απόλυτα και αμετάκλητα ποιες περιοχές είναι περιοχές αμιγούς κατοικίας 

  • να αναδείξει ποιες είναι γενικής κατοικίας 

  • να διασφαλίσει ότι όποιος χρησιμοποιεί το υπερ-τοπικό κέντρο οφείλει ανταπόδοση στην πόλη, ώστε να αναβαθμιστούν οι γειτονιές της που θα μετατραπούν σε πρότυπες γειτονιές αμιγούς κατοικίας

Και κυρίως, να μειώσει τη χρήση του υπερτοπικού κέντρου από το 10% που η διοίκηση Τζανίκου και οι υποστηρικτές της  είχε επιβάλλει στην πόλη με τα γνωστά αποτελέσματα, στο 4% με την απόφαση της σημερινής διοίκησης.


Ας σταματήσει η παραπληροφόρηση και να ασχοληθεί επιτέλους η αντιπολίτευση με την παραγωγή ουσιαστικής πολιτικής, κι όχι άλλο με την παραπολιτική.

Μετάβαση στο περιεχόμενο