Υποδειγματικές μητέρες της πόλης βράβευσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, τιμώντας την ημέρα της Μητέρας

Print Friendly, PDF & EmailO Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τη σύζυγό του Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, ομιλήτρια της εκδήλωσης, και το γιο τους Αλέξανδρο.
|download file .jpg 145 Kb|


|download file .jpg 68 Kb|

Η Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, με το γιο της Αλέξανδρο την ώρα που της χαρίζει ένα τριαντάφυλλο.


|download file .jpg 67 Kb|


O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τις βραβευθείσες μητέρες Γλυκερία Μοστρού, Ευανθία Κατσίπη Κατσούλη και Γεωργία Αντωνοπούλου. Δεξιά η κ. Κοκκινάκη, με την πρόεδρο του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμαρουσίου κ. Τσουκλείδου. Στο βήμα η ομιλήτρια Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη.
|download file .jpg 73 Kb|


O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τη σύζυγό του Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, τις βραβευθείσες μητέρες (αριστερά) Γλυκερία Μοστρού, (από δεξιά) Ευανθία Κατσίπη Κατσούλη, Γεωργία Αντωνοπούλου, κ. Κοκκινάκη, και την πρόεδρο του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμαρουσίου κ. Τσουκλείδου.
|download file .jpg 82 Kb|


Η Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, με τις βραβευθείσες μητέρες Γλυκερία Μοστρού, Ευανθία Κατσίπη Κατσούλη και Γεωργία Αντωνοπούλου.
|download file .jpg 72 Kb|


Για πρώτη φορά εκδήλωση του Δήμου Αμαρουσίου φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του πολυχώρου Maroussi Plaza

Μία βραδιά λόγου και μουσικής, αφιερωμένη στη μητέρα ως διαχρονικό σύμβολο της κοινωνίας, πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και με την πλήρη στήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου. Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τίμησε υποδειγματικές μητέρες της πόλης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του πολυχώρου Maroussi Plaza περιελάμβανε ομιλία της φιλόλογου, διευθύντριας του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου Μαριάννας Μήλλας, για το ρόλο της μητέρας στη σύγχρονη κοινωνία, και ομιλία της φιλόλογου, καθηγήτριας του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, για το πολύπλευρο και πολυδιάστατο ρόλο της μάνας διαχρονικά.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους στην πρώτη εκδήλωση που φιλοξενούσε η αίθουσα του αμφιθεάτρου του πολυχώρου, εγκαινιάζοντας άτυπα τη χρήση της από Δήμου Αμαρουσίου. «Είμαστε ευτυχείς που ως Δημοτική Αρχή εξασφαλίσαμε μέσα από τη συνεργασία του Δήμου μας με την εταιρία Deloitte αυτή την αίθουσα στολίδι για να φιλοξενούμε εκδηλώσεις όπως και τη σημερινή. Φιλοδοξούμε να την αξιοποιήσουμε πολυποίκιλα και να αποτελέσει το νέο πολιτιστικό χώρο της πόλης μας» ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Απευθυνόμενος στις μητέρες, τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, ο κ. Πατούλης, δήλωσε: «Είμαστε κοντά σε όλες τις μητέρες της πόλης μας με κάθε τρόπο και μέσο. Ως Δημοτική Αρχή συνειδητά επιλέγουμε να στηρίζουμε στην πράξη τις ανάγκες της ίδιας και της οικογένειας της, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά της. Ειδικά σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε να στηρίξουμε το ρόλο της, να της συμπαρασταθούμε, να της παρέχουμε τις διευκολύνσεις και υπηρεσίες εκείνες που θα τη βοηθήσουν στην ανατροφή των παιδιών της, θα της προσφέρουν λύσεις σε προβλήματα για να είναι κοντά στα παιδιά της όπως τη χρειάζονται».

Στη συνέχεια, η φιλόλογος Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, κάνοντας μία αναδρομή στη μητέρα ως διαχρονικό σύμβολο της κοινωνίας, όρισε τη μητέρα ως συνώνυμο της ζωής και αιώνιο σύμβολο της. Ξεκινώντας από το ρόλο της μητέρας στα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού και στο ρόλο της ως συνεκτικό κρίκο της οικογένειας, επεκτάθηκε στην κοινωνική και πολιτισμική συμβολή της μητέρας. Μίλησε για τις μητέρες ηρωίδες της σύγχρονης καθημερινότητας αλλά και τις σύγχρονες «Μήδειες» ως αρνητική μορφή μάνας.

«Ο ρόλος της μάνας είναι μία διαρκής πορεία προσφοράς και θυσίας… μέσα από τη συμπεριφορά της μητέρας αναπαράγονται οι αξίες, τα ήθη, η γλώσσα, τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά του κάθε λαού… η μητέρα αντανακλά το πρότυπο της κοινωνίας και η ίδια η μάνα τροφοδοτεί την κοινωνία με νέα πρότυπα, αναμορφώνει το κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι» τόνισε η κ. Σταυράκη Πατούλη.

Τη συγκίνηση του ακροατηρίου προκάλεσε όταν στο σημείο της ομιλίας της έκανε αναφορά στη «μάνα της καρδιάς». «Η οικογένεια όπως και η γονεϊκότητα δεν αποτελούν καταστάσεις ή θεσμούς που ορίζονται αποκλειστικά και μόνο από τη βιολογία ή το «αίμα». Καμία βιολογική λειτουργία δεν ασκείται ικανοποιητικά ως προς την ανάπτυξη του παιδιού αν δεν επενδυθεί με συναισθήματα. Ο βιολογικός ρόλος της μάνας αντισταθμίζεται από το συναισθηματικό ρόλο της «μάνας της καρδιά»ς. Η μητρότητα σε αυτή την περίπτωση δεν αποτελεί μία τυχαία και απερίσκεπτη κατάσταση αλλά συνειδητή, έλλογη και ώριμη επιλογή. Μία επιλογή ζωής και καρδιάς» σημείωσε η Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη.

Ακολούθησε η βράβευση από το Δήμαρχο Αμαρουσίου της Γλυκερίας Μοστρού, της Γεωργίας Αντωνοπούλου, της Ευανθίας Κατσίπη Κατσούλη ως υποδειγματικών μητέρων της πόλης. Κατόπιν, με μία αυθόρμητη προσφώνηση, η κ. Σταυράκη Πατούλη, κάλεσε την κ. Κοκκινάκη, για να την βραβεύσει ως «μάνα της καρδιάς» δύο διδύμων και ενός αυτιστικού παιδιού. «Εδώ κοντά μας έχουμε άλλη μία μητέρα σύμβολο, μια ηρωίδα της σύγχρονης ζωής, που προσφέρει μαθήματα μεγαλείου ψυχής, αγάπης και ανθρωπιάς». Η κ. Κοκκινάκη, που εκτός από «μάνα της καρδιάς» είναι πρόεδρος του συλλόγου «Αναγέννηση» για άτομα που πάσχουν από αυτισμό.

Το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Διευθύντριας Φωτεινής Κοσκόρου, με τους καλλιτέχνες δασκάλους του Ωδείου, πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση, ενώ μαθήτριες του 1ου λυκείου απήγγειλαν αποσπάσματα για τη μητέρα από την ελληνική κλασική ποίηση και λογοτεχνία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Δημοτικής Αστυνομίας Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, η Πρόεδρος του Οργανισμού Μουσείων Δήμου Αμαρουσίου «Αμαρύσια ʼρτεμις» Ελένη Λέκκα, ο Πρόεδρος του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένος Δημήτρης Καμπούκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Μπαλάσης, Θανάσης Βλαχοπιώτης, Δημήτρης Σμυρνής, Νικόλαος Αλεπούς, ο προϊστάμενος του Β’ Γραφείου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής Ηρακλής Ιακώβου, η πρόεδρος Εκλεγμένων Γυναικών Ελλάδας Κατερίνα Δασκαλάκη, η πρόεδρος του συλλόγου «Κασταλία» Δήμητρα Κρεκούκια, η πρόεδρος του συλλόγου «Αλκυονίδες» κ. Μοσχού, η πρόεδρος του συλλόγου «Αμαρύσια Εστία» Σοφία Κοντοπούλου, η πρόεδρος του συλλόγου «Μέριμνα Γήρατος» Ελένη Φιλιππάτου, ο πρόεδρος του συλλόγου «Λόρδος Βύρων» κ. Χαλκιαδάκης, η πρόεδρος της Παναθηναϊκής Αμαρουσίου Βάσω Γεωργοπούλου, η δημοσιογράφος Χαριτίνη Ρασιά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο