Υπογραφή σύμβασης μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Σικιαρίδειου Ιδρύματος για την ίδρυση και λειτουργία ΚΔΑΠ – ΜΕΑ

Print Friendly, PDF & Email

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και δημιουργούμε στο Μαρούσι ένα σύγχρονο και λειτουργικό Σπίτι για τα παιδιά με αναπηρία»

 

Σύμβαση για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) προκειμένου για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με νοητική στέρηση και αναπηρία και την ανάπτυξη των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Σικιαρίδειου Ιδρύματος Θεόδωρος Παρασκευόπουλος, και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Πέτρος Κόνιαρης.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης σύμβασης, τριετούς διάρκειας, προβλέπεται η λειτουργία του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ σε χώρο εντός των εγκαταστάσεων του Σικιαρίδειου Ιδρύματος με ελεύθερη πρόσβαση όλων των κατοίκων και δημοτών του Αμαρουσίου.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ έχει ως αποστολή να απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά με αναπηρία μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής με στόχο την πρόοδο και την ποιοτική καθημερινότητά τους.

Για να μπορέσει να λειτουργήσει το Κέντρο είναι απαραίτητη η υλοποίηση μίας σειράς από εργασίες διαμόρφωσης, συντήρησης, εγκατάστασης και ανακαίνισης. Με την ολοκλήρωσή τους θα είναι και έτοιμο το Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης να δεχτεί τα παιδιά.

Με την ευκαιρία της συνεργασίας των δύο πλευρών για τη δημιουργία και λειτουργία του Κ.Δ.Α.Π – ΜΕΑ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για εμάς προτεραιότητα είναι τα παιδιά μας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διαχωρισμούς. Μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία θέτουμε στη διάθεση των οικογενειών της πόλης μας ένα σύγχρονο, πλήρως λειτουργικό και άρτια εξοπλισμένο και επανδρωμένο περιβάλλον και προσφέρουμε στα παιδιά μας με αναπηρία την ευκαιρία μέσα από τη δημιουργική απασχόληση, το παιχνίδι και τη σωματική άσκηση να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους προς όφελός τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να έχουν μία όμορφη και δημιουργική καθημερινότητα».

Παρών στη συνάντηση υπογραφής ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Γιώργος Διδασκάλου.

 

Σχετικά αρχείαΥπογραφή σύμβασης μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Σικιαρίδειου Ιδρύματος για την ίδρυση και λειτουργία ΚΔΑΠ – ΜΕΑ _1


Υπογραφή σύμβασης μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Σικιαρίδειου Ιδρύματος για την ίδρυση και λειτουργία ΚΔΑΠ – ΜΕΑ _2

Μετάβαση στο περιεχόμενο