Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας με το Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού

Print Friendly, PDF & EmailΥλοποίηση του προγράμματος «Ενημέρωση, Αγωγή και Πρόληψη της Υγείας των μαθητών»


Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 13:00, Υπουργείο Παιδείας 


Σύμφωνο συνεργασίας θα υπογράψει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας κος Γιώργος Πατούλης με τον Υφυπουργό Παιδείας κο Θεόδωρο Π. Παπαθεοδώρου, με στόχο την ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων επιμόρφωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της διαχείρισης κινδύνων, την παροχής πρώτων βοηθειών, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής φροντίδας των μαθητών.


Η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας.


Στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας, από το ακαδημαϊκό έτος 2012 -2013 ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος «Ενημέρωση, Αγωγή και Πρόληψη της Υγείας των μαθητών».


Το Εθνικό Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας θα ενημερώσει και θα εκπαιδεύσει με κατάλληλα εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό σε θέματα πρόληψης υγείας και πρώτων βοηθειών, ενώ θα αναλάβει και τη διεξαγωγή δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων και προγραμμάτων πρόληψης σε μαθητές.


Προβλέπεται επίσης, η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, ώστε η διάχυση της επιστημονικής γνώσης και η ενίσχυση του εθελοντισμού να λειτουργεί υποστηρικτικά για το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο