Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και τον Πρόεδρο της Μ.Κ.Ο. «ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης  με τον Πρόεδρο της Μ.Κ.Ο. «ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ» Αλ. Σαρακάκη υπογράφουν το μνημόνιο συνεργασίας ανθρωπιστικού χαρακτήρα για το λαό και τα παιδιά της Αφρικής.
|download file .jpg 91Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο της Μ.Κ.Ο. «ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ» Αλ. Σαρακάκη, τον συντονιστή Οργανωτικού& Διοικητικού Τμήματος Θ. Καρακώστα και τον ιατρό, γραμματέα Στέλιο Γραφάκο, κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την Οργάνωση.
|download file .jpg 81Kb|


Οργάνωση από το Δήμο Αμαρουσίου ανθρωπιστικής αποστολής  με ιατροφαρμακευτικό υλικό για τα παιδιά της Αφρικής  


Την ανθρωπιστικού χαρακτήρα συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της Μ.Κ.Ο. «ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ» επικύρωσαν με τη συμβολική υπογραφή μνημονίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αλέξανδρος Σαρακάκης, παρουσία του συντονιστή Οργανωτικού & Διοικητικού Τμήματος Θωμά Καρακώστα και του ιατρού, γραμματέα Στέλιου Γραφάκου, την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας έχει έως σήμερα διοργανώσει σειρά ανθρωπιστικών αποστολών, όπως, προς τους σεισμόπληκτους της Αϊτή, της Λ’ Ακουίλα, της Νις, στους πλημμυροπαθείς της Αλβανίας και της Ρουμανίας, κ.α.  Στο πλαίσιο αυτό, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Μ.Κ.Ο. «ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ», προκειμένου να προσφέρουμε βοήθεια και ανακούφιση στο λαό της  Αφρικανικής Ηπείρου. Για το σκοπό αυτό οργανώνουμε άμεσα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με εθελοντές γιατρούς και προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό, δίνοντας προτεραιότητα σε εμβολιασμούς παιδιών που πάσχουν από επικίνδυνα για τη ζωή τους νοσήματα».

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αλέξανδρος Σαρακάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τον κ. Πατούλη για την άμεση ανταπόκρισή του και τη στήριξη που παρέχει στο ανθρωπιστικό έργο της Οργάνωσης.

Το «ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ» συστάθηκε με πρωτοβουλία του Πατριάρχου Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου Β’ και έχει βασικό στόχο τη διεξαγωγή ανθρωπιστικού, κοινωνικού, πνευματικού, πολιτιστικού, παιδαγωγικού, επιτιστικού και αναπτυξιακού έργου στους λαούς των χωρών της Αφρικανικής Ηπείρου, προκειμένου να συντελέσει στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη αυτών, ως και στην καταπολέμηση της φτώχειας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο