Υπογράφηκε Συμφωνία Αδελφοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου με την πόλη Fonte Nuova της Ιταλίας

Print Friendly, PDF & Email 


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος της Fonte Nuova k. Giovanni Vittori.

download _.jpg file 262 KB


Ως συνέχεια της ενισχυμένης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί κατά τον τελευταίο χρόνο μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Fonte Nuova της Ιταλίας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης προχώρησε, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην ιταλική πόλη, στην υπογραφή συμφωνίας αδελφοποίησης με το Δήμαρχο της Fonte Nuova, κ. Giovanni Vittori, το Σάββατο, 8 Νοεμβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου: «Η υπογραφή αυτής της αδελφοποίησης αποτελεί μια ευκαιρία επισημοποίησης της συνεργασίας μας.
Είναι επίσης μια αφορμή να δεσμευτούμε στους πολίτες των Δήμων μας, ότι θα βελτιώσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την καθημερινή τους ζωή στις πόλεις μας, καλλιεργώντας μια συντονισμένη δράση ευρωπαϊκού βεληνεκούς.
Κοινός μας στόχος είναι η αναβάθμιση της τοπικής διακυβέρνησης μέσω της αποτελεσματικότερης διαχείρισης ομοειδών προβλημάτων  και της αξιοποίησης των κοινών ευκαιριών που προκύπτουν από τις αναδυόμενες συνέργιες.
Η διαδημοτική ανταλλαγή εμπειριών και ‘βέλτιστων πρακτικών’ που θα βασιστεί στη δυνατότητα αμοιβαίας αξιοποίησης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των δύο πόλεων είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε μια ουσιαστική και εποικοδομητική αδελφοποίηση των δύο Δήμων
».

Ο Δήμαρχος της Fonte Nuova κ. Giovanni Vittori με τη σειρά του, τόνισε τη σπουδαιότητα της ομαδικής δράσης μέσω αυτής της νέας θεσμοθετημένης σχέσης μεταξύ των δύο πόλεων εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή η αδελφοποίηση με το Δήμο Αμαρουσίου θα αποβεί καταλύτης για την ανεύρεση νέων τρόπων επίτευξης μιας αναβαθμισμένης ποιότητας ζωής. Παράλληλα δεν παρέλειψε να τονίσει την ιδιαίτερη σχέση που συνδέει τους δύο δήμους ως μέλη του Δικτύου Q-cities, συγχαίροντας παράλληλα το Δήμαρχο Αμαρουσίου, ως Πρόεδρο του Δικτύου,  για την επικείμενη βράβευση στο πλαίσιο των «Χρυσών Αστεριών 2008» στις Βρυξέλλες, στις 13 Νοεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αφού ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία που επεφύλαξε ο Δήμος της Fonte Nuova στην αντιπροσωπεία του Αμαρουσίου κατέληξε να επισημάνει ότι η υπογραφή αυτή «σηματοδοτεί μια πρόκληση πολλαπλών κατευθύνσεων, η οποία απαιτεί συνεκτική και συντονισμένη πολιτική, που θα εδραιώνεται σε στέρεες πλατφόρμες επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων

Μετάβαση στο περιεχόμενο