Τρόποι πρόληψης των αγγειακών νοσημάτων και σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης παρουσιάστηκαν στη διάλεξη του Αγγειοχειρουργού Δρ. Χρήστου Παππασιδέρη, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Τις εξελίξεις στην αγγειοχειρουργική και χρήσιμες συμβουλές για πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία, παρουσίασε ο Αγγειοχειρουργός και Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης Χρήστος Παπασιδέρης, στη διάρκεια διάλεξης που πραγματοποίησε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο δημοτικός σύμβουλος, γιατρός γαστρεντερολόγος, Στέφανος Τσιπουράκης.

Προλογίζοντας την εκδήλωση και τον διακεκριμένο ομιλητή, ο Στέφανος Τσιπουράκης, μίλησε με θέμα λόγια για την επιστημονική διαδρομή του Χρήστου Παπασιδέρη, και εξέφρασε την ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση της Δημοτικής Αρχής και του ιδίου του Δημάρχου προσωπικά σε θέματα πρόληψης της Υγείας των συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο αυτό με κάθε ευκαιρία ο Δήμος υλοποιεί ημερίδες ενημέρωσης αλλά και στοχευμένες εκστρατείες προληπτικών ελέγχων σε ομάδες πληθυσμού.

Ο κ. Τσιπουράκης, αναφέρθηκε στη σημασία του να γνωρίζει κανείς τις παθήσεις των αγγείων, τα μέτρα πρόληψης που μπορεί να λάβει, αλλά και τις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους που υπάρχουν και συνέστησε τον τακτικό προληπτικό έλεγχο από αγγειολόγο.

Το ακροατήριο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις νέες μεθόδους αντιμετώπισης των αγγειακών νοσημάτων, και ο κ. Τσιπουράκης, από την πλευρά του ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους που στηρίζουν με τη συμμετοχή τους τις ενημερωτικές πρωτοβουλίες του Δήμου.

Στη διάλεξή του ο αγγειοχειρουργός Χρήστος Παπασιδέρης, γνωστοποίησε τα νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση των αγγειακών προβλημάτων με αναίμακτες μεθόδους και ταχεία επούλωση. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε σχετικά με τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν τόσο για τον ασθενή όσο και για τον κρατικό προϋπολογισμό από την πρόληψη τέτοιων αγγειακών νοσημάτων, ενώ ενημέρωσε για το μεγάλο ποσοστό αιφνίδιων θανάτων από αδιάγνωστα αγγειακά νοσήματα και επιπλοκές όπως είναι το ανεύρυσμα εγκεφάλου, το ανεύρυσμα αορτής, το έμφραγμα του μυοκαρδίου κ.α.

Παρόντες στη διάλεξη ήταν η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Χαλιώτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Αθανάσιος Βελής, Μιχάλης Παπαδόπουλος, πρόεδροι συλλόγων και σωματείων της πόλης.

 

Σχετικά αρχείαΤρόποι πρόληψης των αγγειακών νοσημάτων και σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης παρουσιάστηκαν στη διάλεξη του Αγγειοχειρουργού Δρ. Χρήστου Παππασιδέρη, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου_1


Τρόποι πρόληψης των αγγειακών νοσημάτων και σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης παρουσιάστηκαν στη διάλεξη του Αγγειοχειρουργού Δρ. Χρήστου Παππασιδέρη, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο