Το σχεδιασμό πολιτικής προστασίας του Σ.Π.Α.Π παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, σε εκδήλωση στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 103 Kb|

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με το Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Γιώργο Χριστόπουλο, στην ενημερωτική εκδήλωση για την πολιτική προστασία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.


|download file .jpg 99 Kb|


Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με το Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Γιώργο Χριστόπουλο, και τους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος από τα κλιμάκια της Νέας Μάκρης και Παλλήνης.
|download file .jpg 94 Kb|


Το σχεδιασμό πολιτικής προστασίας και πυροπροστασίας στη ζώνη ευθύνης του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), παρουσίασε ο νέος Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Γιώργου Χριστόπουλου, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Στη συγκέντρωση έγινε ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν με τη συνεργασία Σ.Π.Α.Π και Δήμου, με στόχο την καλύτερη οργάνωση σε επίπεδο πολιτικής προστασίας και πυροπροστασίας. Για το σκοπό αυτό, η διενέργεια ασκήσεων εκκένωσης, η σωστή αποτύπωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού του νέου δήμου με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής, παρουσιάστηκαν ως απαραίτητες προϋποθέσεις.

Ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π κ. Πατούλης, ως κεντρικός εισηγητής, παρουσίασε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Συνδέσμου, αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία με το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και στη θετική ανταπόκριση του Σ.Π.Α.Π, ήδη από τους πρώτους μήνες της νέας διοίκησης, στις ανάγκες του δήμου. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε το μεταξύ τους καλό επίπεδο συντονισμού στις χιονοπτώσεις, ενώ αναφέρθηκε και στη διάθεση από μέρους του Σ.Π.Α.Π δεξαμενής νερού για τις επιχειρησιακές ανάγκες του δήμου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων του με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη διάρκεια των οποίων ετέθησαν τόσο το θέμα της χρηματοδότησης του Σ.Π.Α.Π όσο και της έγκρισης της πρόσληψης συμβασιούχων, δύο καίρια ζητήματα που βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο Σύνδεσμος πρόκειται να διαθέσει άλλο ένα όχημα στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου για την κάλυψη των αναγκών του, αλλά και ότι οι δύο πλευρές προτίθενται να προχωρήσουν στην οργάνωση τοπικού μητρώου εθελοντών και κατόπιν στην εκπαίδευση και πιστοποίησή τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς της περιοχής, εκπρόσωποι των πυροσβεστικών κλιμακίων Νέας Μάκρης και Παλλήνης, όπως και κάτοικοι της περιοχής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο