Το στρατηγικό σχεδιασμό του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων αποφάσισε το Δ.Σ. του Δικτύου, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΤο στρατηγικό σχεδιασμό του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ώστε να ανταποκριθεί στο ρόλο που έχει σχεδιαστεί να διαδραματίζει σε εθνικό επίπεδο αποφάσισε το Δ.Σ. του Δικτύου, που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Δημάρχου  κ. Γιώργου Πατούλη. Παράλληλα, αποφασίστηκε ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του προγράμματος του στις πόλεις μέλη.  


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενέκρινε την αίτηση πιστοποίησης του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, το οποίο έχει πλέον έδρα στο Μαρούσι και συστεγάζεται με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας.     


Ο σχεδιασμός στρατηγικής του Δικτύου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
 – Την ενημέρωση Πολιτικών φορέων, Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Οργανώσεων, Συλλόγων κ.α για την επαναλειτουργία του Δικτύου, την πιστοποίησή του, αλλά και τους στόχους του Δικτύου. 
– Τη δημιουργία του ‘προφίλ των πόλεων’ και του ‘σχεδίου Υγείας’ των πόλεων, σύμφωνα με τα πρότυπα της ΠΟΥ, σε συνεργασία με τις πόλεις μέλη.
– Τη δημιουργία βάσης δεδομένων και αστικού παρατηρητηρίου
– Τη μετάφραση των τεχνικών κειμένων και των βιβλίων της ΠΟΥ που αναφέρονται στο Πρόγραμμα ‘Υγιείς Πόλεις’ και στις εφαρμογές τους.
– Τη σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας με φορείς του Δημοσίου, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και οργανώσεις με παρεμφερείς στόχους σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο  σε συνεργασία με την κάθε πόλη.
                    
Αναφορικά, με την ανάπτυξη του προγράμματος στις πόλεις μέλη, το Δ.Σ. συμφώνησε το Δίκτυο να αναλάβει την παροχή τεχνογνωσίας, συμβουλευτικής στις πόλεις μέλη. Παράλληλα να βοηθήσει με κάθε τρόπο τις πόλεις να εκπληρώσουν τα κριτήρια που έχει θέσει η ΠΟΥ και να τις βοηθήσει να οργανώσουν το δικό τους τοπικό πρόγραμμα. Επίσης να οργανώσει μια σειρά από δράσεις που θα έχουν αποδέκτες τις πόλεις μέλη και τους πολίτες.
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο