Το πλαίσιο διαμόρφωσης της κοινωνικής σύμπραξης για την υλοποίηση των δράσεων του ΤΕΒΑ υπό την ομπρέλα των ΟΤΑ Β. Τομέα και της Εκκλησίας, ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, στη διαβούλευση με τους αιρετούς

Print Friendly, PDF & Email

Το πλαίσιο διαμόρφωσης της κοινωνικής σύμπραξης για την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ) στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, υπό τον συντονισμό των δήμων και της Εκκλησίας ως κύριοι διαχειριστές των κοινωνικών δομών, ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, σε συνάντηση που είχε με Δημάρχους και αιρετούς εκπροσώπους από τους Δήμους Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισίας, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Πεντέλης, Φιλοθέης – Ψυχικού, και Χαλανδρίου, αλλά και εκπροσώπους από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στις σχετικές αποφάσεις της Ένωσης, ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους οι Δήμοι του Βορείου Τομέα θα πρέπει να συνταχθούν με την κοινωνική σύμπραξη των ΟΤΑ και της Εκκλησίας στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κ.Ε.Δ.Ε.

«Οι δήμοι διαθέτουν την εμπειρία και την αρμοδιότητα για την εφαρμογή δράσεων κοινωνικής μέριμνας, προστασίας, καταπολέμησης της φτώχειας και προώθησης της κοινωνικής ενσωμάτωσης, και φέρουν πρακτικά την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων με στόχο την αντιμετώπιση τέτοιας μορφής κοινωνικών προβλημάτων. Αντίστοιχα, η Εκκλησία διατηρεί δομές κοινωνικής υποστήριξης και ως ισότιμοι εταίροι μπορούν να υποστηρίξουν το έργο των Δήμων στο πλαίσιο μίας κοινωνικής σύμπραξης» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε στην ενημέρωσή του.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν, ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Καψάλης Στεργίου, η Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Ελένη Χριστούλη, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γεώργιος Οικονομίδης, η Γενική Γραμματέας Κηφισιάς Χριστίνα Κοντάκου, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Πεντέλης Κώστας Τίγκας, εκπρόσωπος της Ι.Μ Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Χαράλαμπος Θεοδόσης, καθώς, επίσης, συνεργάτες και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους υπόλοιπους παριστάμενους δήμους.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη διαβούλευση με τους αιρετούς από τους Δήμους του Β. Τομέα Αττικής υπό την προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο