Το νέο Φυσικοθεραπευτήριο της Μονάδας Υγείας Αμαρουσίου εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος ΙΣΑ και Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Με μία νέα κοινωνική δομή ενισχύεται το δίχτυ κοινωνικής προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου για τους ασφαλισμένους, αλλά και ανασφάλιστους πολίτες. Πρόκειται για το νέο Φυσικοθεραπευτήριο της Μονάδας Υγείας, που από σήμερα ξεκινά  να λειτουργεί στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Κων/νου Παλαιολόγου 9).

Τα εγκαίνια του νέου Φυσικοθεραπευτηρίου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Επιστημονικά Υπεύθυνου Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου κ. Κωνσταντίνου Καλλικούρδη, του Αναπληρωτή Υπεύθυνου κ. Κωνσταντίνου Καλλιγέρη, του Διοικητικού Διευθυντή του ΙΚΑ Αμαρουσίου κ. Μιχαήλ Κυριαζίδη, του Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ κ. Κωνσταντίνου Λουκόπουλου, του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου κ. Αντώνιου Μπιρμπίλη και του Προϊσταμένου Τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της 1ης ΥΠΕ Κ. Μπληζιώτη.
Επίσης παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Αθανάσιος Βελής, ο Συντονιστής του έργου της Διοίκησης Δημήτρης Καρλαύτης, η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα και η Αντιπρόεδρος Αικατερίνη Ιωάννου, η Δημοτική Σύμβουλος κα Ελένη Βλάχου Σταματάκη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Διδασκάλου.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου μίλησε για την άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση της Μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες του προς τη Διοίκηση του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ για την προσφορά των οργάνων του νέου Φυσικοθεραπευτηρίου. «Όλοι μαζί  στο Δήμο Αμαρουσίου ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε την έμπρακτη βοήθεια και συμπαράστασή μας σε όσους έχουν ανάγκη. Οι  κοινωνικές υπηρεσίες και δομές του Δήμου μας, μεταξύ των οποίων είναι το Ιατρείο Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο, τα Γεύματα Αγάπης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενισχύονται  σήμερα με το νέο Φυσικοθεραπευτήριο της Μονάδας Υγείας Αμαρουσίου, όπου θα μπορεί να απευθυνθεί ο κάθε πολίτης είτε ασφαλισμένος είτε ανασφάλιστος. Η προσπάθεια μας  θα συνεχισθεί  με την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών, που θα προσφέρουν στήριξη σε κάθε συμπολίτη που μας χρειάζεται» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Ο   Επιστημονικά Υπεύθυνος Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου κ. Κωνσταντίνος Καλλικούρδης καλωσόρισε με ιδιαίτερη συγκίνηση τη Διοίκηση του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ για την προσφορά των οργάνων που προήλθαν  από Φυσικοθεραπευτήρια που λειτουργούσαν στο ΤΑΠ –ΟΤΕ. « Τα όργανα παρέμειναν στις αποθήκες, μέχρι τη στιγμή που ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης. Ευαισθητοποιήθηκε, έδειξε ενδιαφέρον και με αρωγό την 1η ΥΠΕ αγκάλιασε την ιδέα και προχώρησε η υλοποίηση του έργου» σημείωσε ο κ. Καλλικούρδης. Παράλληλα ευχαρίστησε θερμά όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου, ώστε σήμερα να είναι γεγονός το νέο Φυσικοθεραπευτήριο της Μονάδας Υγείας Αμαρουσίου.»

Την εκδήλωση των εγκαινίων άνοιξε η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κα Ελένη Λέκκα, αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού από τον πατέρα Χρήστο Μαρούδα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στο καλωσόρισμα της η κα Λέκκα αφού αναφέρθηκε στο πλήθος των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που λειτουργούν στο Δήμο σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης δεν έχει αφήσει ούτε μια γωνιά αναξιοποίητη στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών μας, προσπαθώντας να δώσει στους δημότες μας που πράγματι έχουν ανάγκη κάθε είδους κοινωνικής, αλλά και ιατρικής βοήθειας.»

Το νέο Φυσικοθεραπευτήριο θα λειτουργεί  από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00π.μ. έως τις 03:00 μ.μ. Πρόθεση είναι με την κατάλληλη στελέχωση να παρέχει υπηρεσίες έως τις 07:00 το απόγευμα, με ταυτόχρονη παροχή Φυσικοθεραπείας κατ’ οίκον με έμφαση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. 

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τα εγκαίνια του νέου Φυσικοθεραπευτηρίου


Στιγμιότυπο 2 από τα εγκαίνια του νέου Φυσικοθεραπευτηρίου


Στιγμιότυπο 3 από τα εγκαίνια του νέου Φυσικοθεραπευτηρίου


Στιγμιότυπο 4 από τα εγκαίνια του νέου Φυσικοθεραπευτηρίου


Στιγμιότυπο 5 από τα εγκαίνια του νέου Φυσικοθεραπευτηρίου


Στιγμιότυπο 6 από τα εγκαίνια του νέου Φυσικοθεραπευτηρίου


Στιγμιότυπο 7 από τα εγκαίνια του νέου Φυσικοθεραπευτηρίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο