Το Μαρούσι υποδέχθηκε την Φλόγα της 5ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών

Print Friendly, PDF & Email
Γ. Πατούλης: « Είναι ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών»
 
|download _.jpg file 510 KB|
Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωταγωνιστεί σε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προώθηση του εθελοντισμού και τη δημιουργία μιας κοινωνίας προσφοράς και αλληλεγγύης. Φέτος, για πρώτη φορά, η πόλη μας υποδέχθηκε την φλόγα της 5ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, ενός θεσμού που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υποδέχθηκε τη φλόγα στη διασταύρωση της Λ. Κηφισίας με την οδό Πεντέλης, τόνισε ιδιαίτερα την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, λέγοντας : «Η κοινωνία της αλληλεγγύης δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν έχουμε φροντίδα για τους συνανθρώπους μας. Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι συμπαραστάτης σε κάθε παρόμοια προσπάθεια, και στόχος μας είναι χρόνο με τον χρόνο να μεγαλώνει ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών.»


Στη συνέχεια παρέδωσε τη φλόγα στο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Αντωνόπουλο, ο οποίος έτρεξε με κατεύθυνση τα Μελίσσια, τα οποία ήταν ο επόμενος σταθμός της λαμπαδηδρομίας.


Εκεί, την φλόγα παράλαβε από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη ο Δήμαρχος Μελισσίων κ. Μανώλης Γραφάκος.


Η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου από τα Ιωάννινα και θα ολοκληρωθεί στις 19 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου θα πραγματοποιηθεί η 21η Αμφικτιονία, το πανελλήνιο συνέδριο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα της εθελοντικής αιμοδοσίας στη χώρα μας και θα γίνουν προτάσεις για τη επίλυση τους.


Κύριοι σκοποί της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας είναι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, με στόχο να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο