Το Μαρούσι υποδέχεται την φλόγα της 8ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών – Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009, ώρα 19:00, Δημαρχείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 89 KB|


Για 4η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Αμαρουσίου πρωταγωνιστεί σε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προώθηση του εθελοντισμού και τη δημιουργία μιας κοινωνίας προσφοράς και αλληλεγγύης και υποδέχεται την φλόγα της 8ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η υποδοχή της Φλόγας θα γίνει την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία στο Ιστορικό κέντρο του Αμαρουσίου ακολουθώντας την εξής διαδρομή: Βασ. Σοφίας- αριστερά οδός Ερμού-συνέχεια Πλατεία Ευτέρπης-αριστερά Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως-αριστερά Θεμιστοκλέους –αριστερά Πλατεία Ευτέρπης-δεξιά οδός Δήμητρος-συνέχεια Βασ. Σοφίας-τερματισμός Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Με αφορμή την υποδοχή της Φλόγας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τονίζει: «Για να υπάρξει η κοινωνία της αλληλεγγύης πρέπει να υπάρχει η φροντίδα για τους συνανθρώπους μας. Ο Δήμος Αμαρουσίου υποδέχεται την Φλόγα της 8ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και είναι συμπαραστάτης σε κάθε παρόμοια προσπάθεια, με κύριο στόχος μας χρόνο με τον χρόνο να μεγαλώνει ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών.»

Η 8η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στις το Σάββατο 7 Αυγούστου από τον Ιερό Ναό της Αγ. Τριάδας στην οδό Πειραιώς στο Γκάζι, και θα καταλήξει στις 17 Σεπτεμβρίου στα Σέρβια Κοζάνης, όπου θα διεξαχθεί και η 24η Αμφικτιονία Συλλόγων και Φορέων της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών-ΠΟΣΕΑ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της ΠΟΣΕΑ. Στόχος της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας είναι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, με στόχο να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.Μετάβαση στο περιεχόμενο