Το Μαρούσι υποδέχεται την φλόγα της 7ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών – Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009, ώρα 12:00, Δημαρχείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Για 3η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Αμαρουσίου πρωταγωνιστεί σε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προώθηση του εθελοντισμού και τη δημιουργία μιας κοινωνίας προσφοράς και αλληλεγγύης και υποδέχεται την φλόγα της 7ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.


Η υποδοχή της Φλόγας θα γίνει την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία στο Ιστορικό κέντρο του Αμαρουσίου ακολουθώντας την εξής διαδρομή: Βασ. Σοφίας- αριστερά Κυριακού-αριστερά Βασ. Όλγας-Πλατεία Ευτέρπης-δεξιά Θεμιστοκλέους-δεξιά Βορέα-αριστερά Αριστείδου-δεξιά Πλατεία Εθν. Αντιστάσεως- αριστερά Περικλέους-αριστερά Π.Τσαλδάρη -αριστερά Θεμιστοκλέους -Θησέως-δεξιά Δ. Ράλλη-αριστερά Χατζηαντωνίου-δεξιά Βασ. Σοφίας-τερματισμός Δημαρχείο Αμαρουσίου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε: «Η κοινωνία της αλληλεγγύης δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν έχουμε φροντίδα για τους συνανθρώπους μας. Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι συμπαραστάτης σε κάθε παρόμοια προσπάθεια, με κύριο στόχος μας χρόνο με τον χρόνο να μεγαλώνει ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών.»


Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στις 28 Αυγούστου από την Πάτρα και θα τερματίσει στις 9 Οκτωβρίου στην ʼρτα, όπου θα διεξαχθεί η 23η Αμφικτιονία από τον τοπικό Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών. Διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών-ΠΟΣΕΑ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της ΠΟΣΕΑ.


Στόχος της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας είναι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, με στόχο να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο