Το Μαρούσι γιόρτασε την επέτειο της 28η Οκτωβρίου

Print Friendly, PDF & Email

 
Γιώργος Πατούλης: «στην εποχή που διανύουμε, η ισχυρή εθνική μνήμη αποτελεί το βασικό μας όπλο, το ανάχωμα για να αποκρούσουμε με επιτυχία τον ιστορικό αναθεωρητισμό που προωθείται τα τελευταία χρόνια»


download _.jpg file 88 KBdownload _.jpg file 95 KBdownload _.jpg file 309 KBdownload _.jpg file 309 KB

Με τη μαθητική παρέλαση των σχολείων του Αμαρουσίου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη πόλη μας, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, Δημοτικών Συμβούλων, των δικαστικών και αστυνομικών αρχών της πόλης και πλήθους κόσμου, που κατέκλυσε τους δρόμους.

Στη φετινή παρέλαση συμμετείχαν 35 αυθεντικά οχήματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που ανήκουν στο Σύλλογο Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων, και «έκλεψαν» την παράσταση καθώς ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Η πόλη είχε σημαιοστολιστεί για να γιορτάσει την εθνική εορτή και να τιμήσει τους ήρωες του Έπους του 1940. Μετά την δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και η κατάθεση στεφάνων.

Παράλληλα, έγιναν από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, τα αποκαλυπτήρια του νέου μνημείου των πεσόντων μαρουσιωτών, το οποίο αποτελείται από δύο μαρμάρινες πλάκες, στις οποίες αναγράφονται τα ονόματα όσων έπεσαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Ακροπόλεως και κατά την περίοδο 1821-1827.

Τη σημασία του εορτασμού της 28 ης Οκτωβρίου στις μέρες μας επεσήμανε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, στον πανηγυρικό της ημέρας.

Μετά την παρέλαση ακολούθησε δεξίωση στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου, όπου οι πολίτες αντάλλαξαν ευχές με το Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πόλης.

Επισυνάπτεται ο πανηγυρικός της ημέρας, από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη

Μετάβαση στο περιεχόμενο