Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου συνυπέγραψε την κοινή διακήρυξη της ΚΕΔΕ και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εργάζομαι προκειμένου να αναπτυχθεί ένα κίνημα για την Ολυμπιακή Εκεχειρία, το οποίο θα εξελιχθεί σε Παγκόσμιο Δίκτυο 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου ψήφισε την κοινή  διακήρυξη που υπέγραψαν η ΚΕΔΕ και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με αφορμή τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “PyeongChang 2018”.

Η κοινή διακήρυξη ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στην  τακτική συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου 2017, με σκοπό να ενισχύσει τις  πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, που προωθούν  σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο βασικά ολυμπιακά ιδεώδη, όπως ο διάλογος, η συμφιλίωση,  αμοιβαία κατανόηση, η αλληλεγγύη και η ειρήνη.

 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης στην τοποθέτησή του ανέφερε:

«Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εργάζομαι προκειμένου να αναπτυχθεί ένα κίνημα για την Ολυμπιακή Εκεχειρία, το οποίο θα εξελιχθεί σε Παγκόσμιο Δίκτυο. Προς αυτή τη κατεύθυνση σημαντική θα είναι και η στήριξη των ομογενών οι οποίοι έχουν δεσμευθεί για την προώθηση της διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.
 
Επιπλέον αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες προκειμένου η Ολυμπιακή Εκεχειρία να τεθεί σε Διεθνείς Οργανισμούς και να καθιερωθεί ως σύγχρονος θεσμός παύσης των εχθροπραξιών.

Εγώ προσωπικά και οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, στο Κογκρέσο, στα Ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα, κοινοποιούμε τη σχετική μας απόφαση, προκειμένου να διαδοθεί το μήνυμα και να οργανωθεί ένα «κίνημα υπογραφών για την Ολυμπιακή Εκεχειρία».

Επισυνάπτονται:
1.Η Κοινή Διακήρυξη για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας   

2. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο