Το Δήμο Αμαρουσίου επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Υγείας της Κίνας κ. Jiang Zuojun.

Print Friendly, PDF & Email
Σημαντική διεθνής πρωτοβουλία του Γιώργου Πατούλη, αφού για πρώτη φορά Κινέζος Υφυπουργός  επισκέπτεται  το Δημαρχείο Αμαρουσίου. Επίσκεψη του Κινέζου Υφυπουργού στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου και στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού.
 

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. κ. Γιώργο Πατούλη είχε σήμερα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ο Υφυπουργός Υγείας της Κίνας κ. Jiang Zuojun.


Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που Υφυπουργός Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας επισκέπτεται στην έδρα του έναν Δήμο και το γεγονός αυτό αποδεικνύει τις σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης στον τομέα των διεθνών σχέσεων και ειδικότερα στην  προώθηση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας που αναπτύσσονται μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

|download _.jpg file 294 KB|

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου Υφυπουργού Υγείας στη χώρα μας, ο οποίος με την ευκαιρία της επίσκεψής του θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος στο 3ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α., που ξεκινάει σήμερα το απόγευμα στο Συνεδριακό  Κέντρο Δαϊς στο Μαρούσι.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, αφού επεσήμανε ότι «αποτελεί τιμή για μας η παρουσία του Κινέζου Υφυπουργού Υγείας στο Δημαρχείο Αμαρουσίου», αναφέρθηκε στη δυνατή σχέση συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, και ενημέρωσε διεξοδικά τον υψηλό προσκεκλημένο του, για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ και για τα προγράμματα που αναπτύσσει στους 29 δήμους-μέλη του, καθώς επίσης και για τα προγράμματα εθελοντισμού που αναπτύσσει ο Δήμος Αμαρουσίου. Παράλληλα ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο θέμα της προωθούμενης αδελφοποίησης των ολυμπιακών πόλεων Αμαρουσίου και Chao Yang του Πεκίνου και στις συναντήσεις που είχαν προηγηθεί γι΄ αυτό το σκοπό στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με τον Κινέζο Πρέσβη κ. Tian Xuejun και το Γενικό Γραμματέα Αδελφοποιήσεων της Κίνας κ. HE Jifeng.
Αδελφοποίηση, που όπως είπε ο κ. Πατούλης, αναμένεται να γίνει με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Chao Yang.

Ο Υφυπουργός Υγείας της Κίνας κ.  Jiang Zuojun αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την υποδοχή που του επιφυλάχτηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός της αδελφοποίησης των δύο ολυμπιακών πόλεων Αμαρουσίου και Chao Yang και εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. και τον τρόπο που παρέχονται οι υπηρεσίες πρόληψης υγείας μέσω των πολυϊατρείων των δήμων-μελών του Δικτύου. Επίσης εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες υγείας που παρήχθησαν στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στη διάρκεια ξενάγησής του που είχε στη συνέχεια  από τον κ. Πατούλη στην έδρα της Πολυκλινικής, καθώς και στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο