Το έργο μας στο Ψαλίδι και τα ψέματα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την επίσκεψη της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου στο Ψαλίδι και τα όσα ανακοίνωσε μετά την επίσκεψη αυτή , σχετικά με τα προβλήματα της συγκεκριμένης περιοχής, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:


Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι κομματικές οργανώσεις της πόλης μας δίνουν ιδιαίτερο βάρος στα τοπικά προβλήματα, ανεξάρτητα αν το ενδιαφέρον αυτό εκδηλώνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή τυγχάνει το 2010 να είναι χρονιά Δημοτικών Εκλογών.


Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου είναι ανοικτή στο διάλογο και τη συνεργασία με όλα τα κόμματα, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων στα πραγματικά πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα της πόλης μας.


Για να είναι όμως ουσιαστική μια συνεργασία, προς όφελος της  πόλης και των πολιτών, θα πρέπει να στηρίζεται στην ειλικρίνεια. Δυστυχώς, από όσα ανακοινώθηκαν, διαπιστώνουμε ότι το στοιχείο αυτό λείπει από την πρωτοβουλία της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου. Κι αυτό γιατί:


Πρώτον, πέρα από τις γενικόλογες και θεωρητικές αναφορές στο σχέδιο Καλλικράτης, η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου, όπως και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών,  δεν μας είπαν τίποτε για τα βασικά σημεία του εγχειρήματος, δηλαδή τη γεωγραφική διαίρεση των νέων ΟΤΑ αλλά και τον τρόπο χρηματοδότησης του νέου εγχειρήματος.


Δεύτερον, όσον αφορά την παρουσίαση των προβλημάτων της περιοχής, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να γίνεται η παρουσίαση τους από έναν δημοτικό σύμβουλο, τον κο Μπρέγιαννη, που αποτελούσε βασικό στέλεχος της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου μας, η οποία κληρονόμησε στην πόλη τα προβλήματα αυτά.


Τρίτον, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και προκλητικό να γίνεται αναφορά από τον κο Μπρέγιαννη σε προβλήματα όπως η έλλειψη δικτύου ομβρίων , το κυκλοφοριακό που προκαλεί το MALL, η έλλειψη πλατειών . Και είναι προκλητικό γιατί τα συγκεκριμένα προβλήματα δεν είναι χθεσινά, ούτε προβλήματα της τελευταίας τριετίας, είναι προβλήματα δεκαετίας. Μέρος της βαριάς κληρονομιάς της προηγούμενης διοίκησης. Μιας διοίκησης που ευθύνεται για τα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία του Mall, ευθύνεται για τους αδιάνοικτους δρόμους και τα εγκαταλλελειμένα ρέματα. Αλήθεια, τι έκανε ο κος Μπρέγιαννης για να αποτρέψει ως μέλος της διοίκησης του Δήμου τα προβλήματα αυτά;


Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω, θέλουμε να επισημάνουμε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο και παρεμβάσεις στην περιοχή του Ψαλιδίου.


Και στο έργο αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:  1. η εκτέλεση έργων οδοποιίας ( ασφαλτοστρώσεων και διανοίξεις) σε δρόμους όπως : Ρέας, Ψαρών, Λακωνίας, Πέλικα, Εγνατίας, Κυρίλλου, Χαράς και Χαλκιδικής, κλπ .

  2. η κατασκευή αγωγού ακαθάρτων στις οδούς Δέγλερη,  ʼργους και Λακωνίας , Κυρίλλου, Χαράς

  3. η σύνδεση δεκάδων νοικοκυριών με το δίκτυο αποχέτευσης.

  4. η κατασκευή μιας νέας παιδικής χαράς – πρότυπο, μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Δήμου, σε μία έκταση 4,5 στρεμμάτων επί της οδού Α. Παπανδρέου.

  5. η εκπόνηση ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης και η εφαρμογή, μετά από διάλογο με τους κατοίκους της περιοχής, νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων του Ψαλιδίου.

  6. ειδικά για την οδό Βύρωνος, έχει ξεκινήσει από το 2007, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου και στο πλαίσιο των διαδημοτικών συνεργασιών, η συνεργασία με το Δήμο Πεύκης για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας στο δρόμο αυτό, που αποτελεί βασικό οδικό άξονα της περιοχής. Ήδη ολοκληρώθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη η οποία έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου να συμπεριληφθούν οι απόψεις των κατοίκων.

  7. ύστερα από δική μας απαίτηση και παρέμβαση, αποξηλώθηκαν αυθαίρετες κεραίες κινητής τηλεφωνίας από τις Σχολές ΟΤΕ στο Ψαλίδι. Η Δημοτική μας Αρχή, αποφασισμένη να επιβάλει τη νομιμότητα, επισπεύδει τις διαδικασίες ώστε να απομακρυνθούν και οι υπόλοιπες κεραίες.

  8. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Ο σταθμός θα κατασκευαστεί στο ʼνω Ψαλίδι.

  9. με το νέο σχέδιο χρήσεων γης , στο τμήμα της Α. Παπανδρέου που βρίσκεται στο Ψαλίδι, επιβάλλονται χρήσεις αποκλειστικής κατοικίας.

Αυτές είναι μερικές από τις παρεμβάσεις μας στο Ψαλίδι. Γνωρίζουμε ότι οι παρεμβάσεις αυτές δεν λύνουν μονομιάς όλα τα προβλήματα. Αλλά δεν είναι δυνατόν μέσα σε τρία χρόνια να δοθούν λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών.


Η δική μας δέσμευση είναι ότι το έργο μας θα συνεχιστεί, τόσο στο Ψαλίδι, όσο και στις υπόλοιπες γειτονιές της πόλης.


Ενώ σύντομα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε και το νέο σχέδιο μας για το Μαρούσι της επόμενης δεκαετίας. Και το σχέδιο αυτό , που θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένες δράσεις και έργα και για το Ψαλίδι, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες.


Μαζί με τους πολίτες σχεδιάζουμε το μέλλον που μας αξίζει.
Για να ξανακάνουμε ανθρώπινες τις γειτονιές της πόλης μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο