Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα Συνέδριο στο London School of Economics στο Λονδίνο, 23 Νοεμβρίου 2018

Print Friendly, PDF & Email

Γιώργος Πατούλης: “Στόχος μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να προωθήσουμε τις επενδυτικές ευκαιρίες και να αναδείξουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στην αναδυόμενη διεθνή αγορά του Ιατρικού Τουρισμού”

Οι προοπτικές και οι ευκαιρίες του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας παρουσιάζονται σήμερα το απόγευμα στο Λονδίνο σε ημερίδα  στο London   School of Economics  που διοργανώνεται από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας και την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Ελληνικού Ιατρικού Συμβουλίου Τουρισμού και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελληνικών Ιατρών.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί  εμπειρογνώμονες της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και ειδικοί στους τομείς των επιχειρήσεων, της υγείας και του τουρισμού. Πρόεδροι και εκπρόσωποι των ελληνικών κοινοτήτων, των ελληνικών ιατρικών ενώσεων και των επαγγελματιών του τομέα της υγείας και του τουρισμού έχουν κληθεί επίσης να συμμετάσχουν στο συνέδριο, το οποίο θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις προοπτικές για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας καθώς και την συμβολή του τομέα στην εθνική οικονομία κατά την  “μετα-μνημονιακή” εποχή της χώρας που επλήγει τόσο σοβαρά από την λιτότητα.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2018, στο London School of Economics, ώρα 18.00  Λονδίνου.

Ο  Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος , Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ , Πρόεδρος και ιδρυτής του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας (IHTC) καθώς και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελληνικών Ιατρών, Γ. Πατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λαμβάνοντας υπόψη την ταχεία ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας παγκοσμίως, λόγω της προόδου της ιατρικής επιστήμης, των ιατρικών τεχνολογιών και της παράτασης του προσδόκιμου ζωής  των ταξιδιωτών, πιστεύουμε ότι είναι μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε δυναμικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας με στόχο  να καταστήσουμε τη  χώρα μας έναν   από τους κορυφαίους προορισμούς ευεξίας και υγείας του κόσμου.

Η Ελλάδα, η μητέρα της σύγχρονης ιατρικής, διαθέτει τεράστια  πλεονεκτήματα στους τομείς της Ιατρικής  Αριστείας, των Υποδομών, της Ασφάλειας,  του Κόστους και της Αποκατάστασης και αποθεραπείας , οι οποίοι  μπορούν να τοποθετήσουν τη χώρα μας σε ισχυρή  ανταγωνιστική θέση στην παγκόσμια αγορά του Τουρισμού.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο να ενώσουμε δυνάμεις και να συνεργαστούμε συστηματικά ώστε να προωθήσουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να αναδείξουμε τις προοπτικές και  επενδυτικές ευκαιρίες του Τουρισμού Υγείας».

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου (HMS UK) είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1985 και για περισσότερα από 30 χρόνια έχει προωθήσει τη γνώση στον τομέα των Ιατρικών Επιστημών Ένας μεγάλος αριθμός κορυφαίων γιατρών της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας ελληνικής καταγωγής έχουν συνδράμει με το  ιατρικό τους έργο και την επιστημονική τους έρευνα στο σκοπό αυτό.

Ο Πρόεδρος του HMS UK Μιλτιάδης Κροκίδης, PhD, EBIR, FCIRSE, FRCR, FSIR, Αγγειολόγος και Παρεμβατικός Ακτινολόγος, δήλωσε ότι σκοπός της αλληλεπίδρασης  της σημερινής ημερίδας στο LSE  του Διεθνούς Κέντρου Υγείας Τουρισμού και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας είναι η ανταλλαγή απόψεων για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί καλύτερα ο Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και προσφέροντας καινοτόμες, ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες αιχμής για τους διεθνείς ασθενείς.

«Η Ελλάδα, η χώρα στην οποία γεννήθηκε η Ιατρική  του Ιπποκράτη, φαίνεται ότι είναι ο ιδανικός προορισμός για την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού, όχι μόνο επειδή προσφέρει εκτεταμένο αριθμό  υψηλού προφίλ ειδικοτήτων και δύναται  να προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης,  αλλά κυρίως  επειδή η Ελλάδα είναι εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός διακοπών και ιδανικά  οι ασθενείς μπορούν να συνδυάσουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ενώ θα απολαμβάνουν τις  διακοπές τους.

Ως σημερινός πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου, αποτελεί  μεγάλη τιμή και χαρά το γεγονός  ότι διοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας “, δήλωσε ο κ. Κροκκίδης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο