Τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων κ. Βασίλη Κόκκαλη στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Print Friendly, PDF & Email

Με «φρου-φρου και αρώματα» δεν αντιμετωπίζεται ο χιονιάς

 

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της  Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται να πλήξουν την Αττική τις επόμενες ημέρες.

Εύλογα κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί πως ακριβώς βρίσκεται σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής να αντιμετωπίσει το επερχόμενο χιονιά, όταν:

-δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ή επικοινωνία με  την αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου αλλά ούτε και με άλλους Δήμους από όσο γνωρίζουμε, σχετικά με τις ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής, παρόλο που στην ανακοίνωση η Περιφέρεια συμπεριλαμβάνει στους θερμαινόμενους χώρους τις δύο θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αμαρουσίου.

-δεν υπήρξε καμία επικοινωνία σχετικά με τις ανάγκες και την έγκαιρη προμήθεια αλατιού, τόσο με τον Δήμο Αμαρουσίου όσο και με άλλους Δήμους που έχουμε επικοινωνήσει.

-δεν υπήρξε καμία επικοινωνία για τον συντονισμό των ενεργειών των υπηρεσιών που επιχειρούν με εκχιονιστικά για την διάνοιξη και τον καθαρισμό δρόμων και κεντρικών αρτηριών.

Επειδή η εποχή της προχειρότητας και της αερολογίας έχει προ πολλού περάσει, καλούμε τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη  Βορείου Τομέα κο Καραμέρο να μας πει:

Με ποιους Δήμους ήρθαν σε επικοινωνία και πόσο αλάτι δόθηκε και σε ποιούς?

Πόσα μηχανήματα εκχιονισμού διατέθηκαν ανά Τομέα της Αττικής και ποιος είναι ο σχεδιασμός ενεργειών?

Πού βρίσκονται τα μηχανήματα και που βρίσκονται και οι τόνοι αλατιού στον Βόρειο Τομέα για να τα χρησιμοποιήσουν οι Υπηρεσίες όταν παραστεί ανάγκη?

Όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις και τις ανακοινώσεις ο κος Καραμέρος, ο δοτός χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα έχει αναλάβει και τον τομέα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής οπότε αναμένουμε να έχει τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα αλλά και να αναλάβει και την ευθύνη του συνολικού σχεδιασμού.

Εμείς σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε τους πολίτες ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε 24ωρη επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει, με ευσυνειδησία και αίσθημα ευθύνης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο