Τον πρώτο σύγχρονο Δημοτικό Λαχανόκηπο παρέδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης σε οικογένειες της πόλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ πρώτος σύγχρονος Δημοτικός Λαχανόκηπος παραδόθηκε από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη σε 40 οικογένειες της πόλης, όπου θα μπορούν να  καλλιεργούν και να παράγουν τα δικά τους αγροτικά προϊόντα, ενώ μέρος της παραγωγής θα διατίθεται για την κάλυψη των  αναγκών του Δημοτικού Παντοπωλείου.


Τον πρώτο Δημοτικό Λαχανόκηπο παρέδωσε σε 40 οικογένειες της πόλης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, που δημιουργήθηκε με την αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου, στη συμβολή των οδών Ανδρόνικου, Αυτοκράτορος Ηρακλείου και Δωδεκανήσου, στην περιοχή του Νέου Τέρματος.


Η δημιουργία σε Ευρωπαϊκά πρότυπα του πρώτου Δημοτικού Λαχανόκηπου αποτελεί την έναρξη μίας νέας πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση σε κάθε γειτονιά όλων των ελεύθερων χώρων και τη μετατροπή τους σε Δημοτικούς Λαχανόκηπους. Στους Λαχανόκηπους οι κάτοικοι θα μπορούν να καλλιεργούν και να παράγουν τα δικά τους αγροτικά προϊόντα για να καλύπτουν τις ανάγκες τους, ενώ μέρος της παραγωγής θα διατίθεται για την κάλυψη των  αναγκών του Δημοτικού Παντοπωλείου.


Στο σύγχρονο Δημοτικό Λαχανόκηπο Αμαρουσίου έκτασης 1500 τ.μ., ο χώρος  κατατμήσθηκε σε αγροτεμάχια των 25 τ.μ. περίπου, περιφράχτηκε και ακολούθως πραγματοποιήθηκαν εργασίες προετοιμασίας του εδάφους (φρεζάρισμα) από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου για τη φύτευση εποχιακών οπωροκηπευτικών.
Ο κάθε κήπος έχει παροχή νερού, καθώς ο χώρος διαθέτει δεξαμενή 12 κ.μ. που γεμίζει με νερό από τις γεωτρήσεις του Δήμου. Επίσης στο χώρο λειτουργεί εγκατάσταση «κομπόστ» για την αξιοποίηση των φυτικών απορριμμάτων και την παραγωγή φυσικού λιπάσματος. Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος είναι περιφραγμένος και σκεπασμένος με δίχτυ σκίασης.
Την επίβλεψη των εργασιών για τη δημιουργία του Λαχανόκηπου είχε προσωπικά ο κος Δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Εξωραϊσμού της πόλης και Πολιτικής Προστασίας κο. Βασίλη Κόκκαλη.                              


Στην  τελετή παράδοσης του Λαχανόκηπου οι δικαιούχοι φύτεψαν υπό την καθοδήγηση της Γεωπόνου του Δήμου και της Υπηρεσίας Πρασίνου τα πρώτα φυτώρια που τους προμήθευσε ο Δήμος, σε μία συμβολική ενέργεια στήριξης της προσπάθειας τους.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της παράδοσης του πρώτου Δημοτικού Λαχανόκηπου στους δικαιούχους υπογράμμισε:
« Η δράση μας αυτή υλοποιείται σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των νοικοκυριών της πόλης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και της ενεργοποίησης των πολιτών κόντρα στις αρνητικές επιπτώσεις. Στόχος μας η αξιοποίηση σε κάθε γειτονιά όλων των ελεύθερων χώρων και η μετατροπή τους σε Δημοτικούς Λαχανόκηπους που θα ομορφύνουν και θα πρασινίσουν τις γειτονιές, προσφέροντας παράλληλα ένα δίκτυ κοινωνικοποίησης και κοινωνικής μέριμνας για τους κατοίκους της πόλη μας. Σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση οδηγεί σε απόγνωση πολλούς συμπολίτες μας, ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει ευκαιρίες για ενεργοποίηση και δημιουργική διέξοδο.»


Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης κος Βασίλης Κόκκαλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάνης και Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.


Οι δημότες και οι κάτοικοι που ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν και να παράγουν τα δικά τους κηπευτικά προϊόντα στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους Αμαρουσίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στη γραμματεία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας ( Δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9, 1ος  όροφος, τηλ. 213-20.38.154.

Μετάβαση στο περιεχόμενο