Τον προϋπολογισμό για το 2011 ενέκρινε ομόφωνα το ΔΣ του Σ.Π.Α.Π στην πρώτη του συνεδρίαση προεδρεύοντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Δήμαρχο Βριλησσίων Κ. Ιωαννίδη( δεξιά), τον Αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, Αντιδήμαρχο Κηφισιάς Ν. Παναγιώτου (αριστερά), τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Β. Σιώμο από το Δήμο Πεντέλης, Κ. Κοντάκη από το Δήμο Διονύσου, Π. Μπόλλα από το Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης και τον Μ. Χρηστάκη, υπεύθυνο για το συντονισμό των θεμάτων του ΣΠΑΠ, Γ.Γ. του Δήμου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 98 KB|


Το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό για το 2011 ενέκρινε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) στην πρώτη του συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρουσίασε, επίσης, τις επόμενες ενέργειες σε επίπεδο επιχειρησιακού σχεδιασμού, χρηματοδότησης και στελέχωσης του Σ.Π.Α.Π.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την ταχεία οργάνωση και διεκπεραίωση τόσο στη χιονόπτωση όσο και στην αναδάσωση θεωρώντας, όπως σχολίασε, ότι οι εξετάσεις που έδωσαν ως νέα Διοίκηση ήταν θετικές. Ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, και εστίασε στη σπουδή που πρέπει να επιδείξουν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των επόμενων κινήσεων και δράσεων.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π, παρουσιάζοντας τα βήματα που θα γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα, αναφέρθηκε στην κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου που θα τεθεί σε ψηφοφορία στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Σε συνέχεια των αναδασώσεων, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην άρδευση των περιοχών αυτών. Παράλληλα, εστίασε στις ενέργειες της Διοίκησης προς το Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση των δράσεων του Συνδέσμου ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, για την ανανέωση του διαδικτυακού του τόπου και για την ανανέωση του μητρώου των εθελοντών. Επίσης, αναφέρθηκε στις ενέργειες για τη στελέχωση του Σ.Π.Α.Π. αλλά και την εκπαίδευση των εθελοντών με στόχο να μπορούν να δρομολογηθούν παρεμβάσεις και δράσεις με τη συμμετοχή τους.

Σε επίπεδο πυροπροστασίας ο Γιώργος Πατούλης, εισηγήθηκε να αξιοποιηθεί η μελέτη που προσφέρθηκε να πραγματοποιήσει δωρεάν για το λογαριασμό του Σ.Π.Α.Π το μέλος του ΔΣ Παναγιώτης Ψυχόπαιδας, για νέας τεχνολογίας συστήματα πυρανίχνευσης. Όπως σχολιάστηκε, στόχος της έρευνας είναι αφού εντοπιστεί το κατάλληλο σύστημα πυρανίχνευσης, να αναζητηθεί τρόπος χρηματοδότησης μέσα από διαθέσιμα προγράμματα ή χορηγίες και να εφαρμοστεί αρχικά πιλοτικά στις περιοχές με μεγαλύτερη επικινδυνότητα.

Η Ολομέλεια του Συνδέσμου κατά την πρώτη επίσημη συνεδρίασή της εκτός από την ψήφιση του προϋπολογισμού του Συνδέσμου για το 2011, αποφάσισε, επίσης, κατά πλειοψηφία, την παρακράτηση των εισφορών των μελών του Σ.Π.Α.Π από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π), που θα εγγυηθεί τη συνέπεια στις οικονομικές υποχρεώσεις από μέρους των μελών του Συνδέσμου και επακόλουθα την αυτοτέλεια του.

Παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του Σ.Π.Α.Π, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, τον χαρακτήρισε αναπτυξιακό, παρατηρώντας: «όσον αφορά στα έξοδα, κατεβλήθη προσπάθεια περιορισμού των εξόδων διοίκησης στα εντελώς απαραίτητα για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Συνδέσμου με στόχο να μπορούν να διατεθούν περισσότερα για την πραγματοποίηση περισσότερων δράσεων». Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του Σ.Π.Α.Π αλλά και τις νομικές υπηρεσίες για την επίσπευση της διαδικασίας μεταβίβασης. Το ΔΣ ενέκρινε ομόφωνα τόσο το τεχνικό πρόγραμμα όσο και τον προϋπολογισμό του Σ.Π.Α.Π.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συζήτηση, επίσης, επί της ανάρτησης των δασικών χαρτών της Πεντέλης και του Μαραθώνα από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με αφορμή συγκεκριμένες νομίμως δομημένες περιοχές που χαρακτηρίζονται δασικές. Τα μέλη κατέληξαν στην κατάρτιση σχεδίου ψηφίσματος που θα τεθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας με το οποίο θα δηλώνεται η συμπαράσταση του Συνδέσμου στους δήμους μέλη που αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα.

Το ΔΣ αποφάσισε, επίσης, τον ορισμό ταμειακού υπεύθυνου, ενέκρινε την υποβολή αιτήματος στο Δασαρχείο Πεντέλης για την έγκριση αποκατάστασης των δασικών δρόμων στο Πεντελικό, εξουσιοδότησε το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χρηστάκη, να αναλάβει το συντονισμό των θεμάτων του Σ.Π.Α.Π.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Α.Π παραβρέθηκαν: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Βριλησσίων, Γεώργιος Κουράσης, μέλος ΔΣ και Δήμαρχος Χαλανδρίου, Αθανάσιος Ζούτσος μέλος ΔΣ και Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος, Νικόλαος Παναγιώτου Αντιπρόεδρος Ε.Ε και Αντιδήμαρχος Κηφισιάς, Βλάσης Σιώμος μέλος Ε.Ε από το Δήμο Πεντέλης, Κυριάκος Κοντάκης μέλος της Ε.Ε από το Δήμο Διονύσου, Παναγιώτης Μπόλλας μέλος Ε.Ε από το Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης, Αθανάσιος Μαργέτης αναπληρωματικό μέλος Ε.Ε και Αντιδήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης αν. μέλος Ε.Ε από το Δήμο Παλλήνης, Τσιπουράκης Στέφανος μέλος ΔΣ και Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου, Παναγιώτης Σαγρής μέλος ΔΣ από το Δήμο Αμαρουσίου, Λεωνίδας Ψυχόπαιδας μέλος ΔΣ από το Δήμο Κηφισιάς, Κωνσταντίνος Μπάκας μέλος ΔΣ και Αντιδήμαρχος Παλλήνης, Νικόλαος Τζιλιγκάκης μέλος ΔΣ από το Δήμο Βριλησσίων, Σεβαστός Βορέας, μέλος ΔΣ από το Δήμο Πεντέλης, Γιάννης Μαγκαφώσης, μέλος ΔΣ από το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, Κυριακή Γκότση και Σωτήρης Παρασκευόπουλος, μέλη ΔΣ από το Δήμο Χαλανδρίου, Κωνσταντίνος Λάσκος και Βασίλης Κουλουμπής, μέλη ΔΣ από το Δήμο Μαραθώνα, Γεώργιος Μπέκας, μέλος ΔΣ από το Δήμο Σπάτων –Αρτέμιδος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο