Τον παλαιότερο Δημοτικό Σύμβουλο Βαγγέλη Πετρούτσο τίμησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γ. Πατούλη, για τη σημαντική προσφορά του στην πόλη

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου τιμά τον παλαιότερο εν ζωή Δημοτικό Σύμβουλο Β. Πετρούτσο για την προσφορά του στην πόλη.
|download file .jpg 97 KB|


Τον παλαιότερο εν ζωή Δημοτικό Σύμβουλο Αμαρουσίου Βαγγέλη Πετρούτσο τίμησε το Δημοτικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, για την πολυσήμαντη και πολυδιάστατη προσφορά του στην πόλη.


Ο κ. Πατούλης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Πετρούτσο εκ μέρους όλης της πόλης, ενώ μιλώντας  για το έργο και την προσφορά του κ. Πετρούτσου τόνισε ότι είναι ο άνθρωπος που έχει δώσει πολλά στo Μαρούσι και τους κατοίκους της, ενώ έως και σήμερα παραμένει παραγωγικός και ενεργός πολίτης.
«Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για τη νέα γενιά» σημείωσε ο κ. Δήμαρχος, «γιατί θέλουμε ενεργούς πολίτες, με διάθεση προσφοράς για την πόλη μας. Υποκλινόμαστε στον κ. Πετρούτσο, ο οποίος δικαιούται αυτή την τιμή από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας».


Ο κ. Βαγγέλης Πετρούτσος, Τεχνολόγος Μηχανικός υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου από το 1951 έως 1964. Σχεδίασε το περίπτερο της πρώτης έκθεσης κεραμικών το 1955 – 56 στην πλατεία Γαρδέλη. Επίσης η λίμνη στην πλατεία Αγίας Λαύρας είναι δικό του έργο, ενώ όλα τα δένδρα της πλατείας φυτεύτηκαν από τον ίδιο.


Σχεδίασε επίσης και υλοποίησε τη σημερινή αίθουσα κεραμικής. Δίδαξε επί χρόνια αμισθί την οικοδομική τέχνη σε παιδιά. Από το 1962 και επί 16 συναπτά έτη υπήρξε Επίτροπος στην Μητρόπολη Αμαρουσίου. Κατά την περίοδο αυτή έκανε την επισκευή στις εξωτερικές καμάρες, το καμπαναριό και το ρολόι  της Παναγίας.


Αναπαλαίωσε το εκκλησάκι Ταξιάρχες και τη Νερατζιώτισσα, καθώς και όλα τα εκκλησάκια της πόλης.


Δικό του έργο είναι επίσης η τότε προσθήκη του νεκροταφείου.


Σημειώνεται επίσης ότι το Μαρούσι κατά την περίοδο της κατοχής διέθετε Δημοτικά λουτρά τα οποία είχε κατασκευάσει και διαθέσει μέρος της δαπάνης ο κ. Πετρούτσος με τη συμπαράσταση του Δ. Λάσκαρη.


Μετάβαση στο περιεχόμενο