Τις πρωτότυπες δημιουργίες τους παρουσίασαν στο κοινό οι συμμετέχοντες στην 52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, επίσημη πρώτη των εγκαινίων της από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email

Με τη συμμετοχή πλήθους κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργο Πατούλη, τα εγκαίνια της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής που πραγματοποιείται και φέτος από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών και το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής Τέχνης στο Μαρούσι. Στο πλαίσιο της βραδιάς των εγκαινίων βραβεύτηκαν οι καλλιτέχνες που δημιούργησαν τα καλύτερα έργα της φετινής έκθεσης.

Στο χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, καλωσόρισε τους επισκέπτες στον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης στον οποίο σταθερά εδώ και χρόνια διοργανώνεται η έκθεση σημείο αναφοράς για την πόλη του Αμαρουσίου.

«Το Μαρούσι ως Κεραμούπολη, και ο Δήμος Αμαρουσίου ως θεματοφύλακας της τοπικής μας παράδοσης, ανέκαθεν βρίσκεται στο πλευρό των κεραμιστών της πόλης αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών. Η στήριξη μας είναι διαχρονική και θα εξακολουθήσει να υφίσταται και στο μέλλον. Η βούλησή μας αυτή αποτυπώνεται στην πράξη και στην κόκκινη γραμμή που έχουμε θέσει σε οποιαδήποτε ενέργεια από μέρους του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ για εκποίηση του συγκεκριμένου χώρου που μας φιλοξενεί, χώρο ορόσημο για την κεραμική παράδοση της πόλης μας. Καλωσορίζουμε όλους και φέτος στην έκθεση κεραμικής στο Μαρούσι, στη διάρκεια της οποίας θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε δεκάδες έργα διαπρεπών Ελλήνων κεραμιστών, πολλά από τα οποία έχουν αποσπάσει και σημαντικές βραβεύσεις – διακρίσεις».

Η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής αποτελεί το σταυροδρόμι συνάντησης περισσότερων από 40 καταξιωμένων και νεότερων καλλιτεχνών που εφαρμόζοντας τις νέες τάσεις και τεχνικές αφήνουν το δικό τους στίγμα στην κεραμική τέχνη.

Ο κ. Πατούλης, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και διοργανωτές για τη σημαντική προσφορά τους στην κεραμική τέχνη και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.
Κατά τη βραδιά των εγκαινίων απονεμήθηκαν, επίσης, βραβεία και έπαινοι στους κεραμιστές που ξεχώρισαν με τις δημιουργίες τους. Αναλυτικά, για τις δημιουργίες τους τιμήθηκαν:

Με το 1ο βραβείο η Χαρούλα Καραπούλη, για το έργο «Κενό»
με το 2ο βραβείο η Λουκία Αρκουλάκη, για το έργο «Αρχέγονη Έκφραση»
με το 3ο βραβείο η Marianne Xilinas, για το έργο «Το Δέντρο»

Τον 1ο έπαινο απέσπασε ο Ηλίας Χριστόπουλος, για τη δημιουργία «Μικρές Κατόψεις», τον δεύτερο ο Μιχάλης Αβούρης, για το έργο «Τσαγιέρα» και τον τρίτο μοιράστηκαν η Δέσποινα Ξενάκη, για τη δημιουργία «Χωρίς Τίτλο», και η Ματίνα Τζούβαλη, για το έργο «Ισορροπίες».

Τη βραδιά των εγκαινίων έντυσε μουσικά το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου.

Παρόντες στη βραδιά των εγκαινίων ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λευτέρης Μαγιάκης, Πέτρος Κούκουζας, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Νικόλαος Βαλλάτος, εκπρόσωποι των κεραμιστών, συλλόγων της πόλης και από το χώρο της κεραμικής.

Στη διάρκεια της έκθεσης έως τις 7 Δεκεμβρίου 2014 θα λαμβάνουν χώρα παράλληλες θεματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις: ομιλίες, διαλέξεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις, προβολές, μουσικές βραδιές και εστίασης.

Η 52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (Π.Ε.Κ.Α) που εκπροσωπεί και στηρίζει τους Έλληνες κεραμιστές και αγγειοπλάστες πάνω από μισό αιώνα και αριθμεί περισσότερα από 400 μέλη, και το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Κηφισίας 207 στο Μαρούσι λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2106144430 και ηλεκτρονικά στο unioncer@gmail.com.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον γιο του Αλέξανδρο, κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής Τέχνης. Μαζί τους ο πρώην Πρόεδρος του Βουλής Απ. Κακλαμάνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ν. Πέππας, η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Σταυράκη Πατούλη, και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Α Ν. Βαλλάτος.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά τον χαιρετισμό του στη βραδιά των εγκαινίων της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής Τέχνης.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Κ.Α Ν. Βαλλάτο, ανάμεσα στους βραβευθέντες καλλιτέχνες.


Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ν. Πέππας, και η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Σταυράκη – Πατούλη, κατά τις βραβεύσεις καλλιτεχνών.


Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ν. Πέππας, και η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Σταυράκη – Πατούλη, κατά τις βραβεύσεις καλλιτεχνών.


Στιγμιότυπα από τη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης, παρόντος πλήθους επισκεπτών.


Στιγμιότυπα από τη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης, παρόντος πλήθους επισκεπτών.


Στιγμιότυπα από τη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης, παρόντος πλήθους επισκεπτών.


Στιγμιότυπα από τη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης, παρόντος πλήθους επισκεπτών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο