Τις επόμενές τους ενέργειες συντόνισαν οι συμβαλλόμενοι Δήμαρχοι στη Διαδημοτική Συνεργασία για την ΟΧΕ Βορείου Τομέα

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Δεν αποσυρόμαστε της διεκδίκησης της χρηματοδότησης που αναλογεί στους κατοίκους του Βορείου Τομέα Αττικής

 

Τις επόμενες ενέργειές τους εξέτασαν οι συμβαλλόμενοι Δήμοι της ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την συγκρότηση του «Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα» (ΜΕΑΠ) της Αττικής που συναποτελούν την Αστική Αρχή του Βορείου Τομέα Αθηνών με επικεφαλής τον Δήμο Αμαρουσίου, σε συνέχεια της απάντησης της Περιφέρειας Αττικής επί της διαδικασίας αξιολόγησης και της ένστασης που έχει κατατεθεί από μέρους της Αστικής Αρχής στην αρμόδια Διαχειριστική Αρχή με αίτημα την επαναβαθμολόγηση της πρότασης Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Βορείου Τομέα κατόπιν της μη ένταξής στο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προεδρεύοντος του Δημάρχου Αμαρουσίου και επικεφαλής της Διαδημοτικής Εταιρικής Σχέσης Βορείου Τομέα Αθηνών (Αστική Αρχή ΒΤΑ) Γιώργου Πατούλη, και με τη συμμετοχή των Δημάρχων Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελή Ξυριδάκη, Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου, Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου, Ηρακλείου Νικόλαου Μπάμπαλου, Αντιδημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Κωνσταντίνο Νικολιδάκη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Κηφισιάς Παναγιώτη Αντωνιάδη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Γιώργου Διδασκάλου, και συνεργατών.

Στην ενημέρωσή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα από μέρους της Αστικής Αρχής: α. Έγγραφο προς Περιφέρεια Αττικής με αίτημα την παροχή διευκρινίσεων όσον αφορά στη μη έγκριση της πρότασης του Βορείου Τομέα, β. προσφυγή προς την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή με αίτημα την επαναβαθμολόγηση της πρότασης με δεδομένο ότι πρόκειται για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση χωρίς να υστερεί σε κανένα σημείο έναντι των υπόλοιπων τεσσάρων προτάσεων των υπόλοιπων τομέων της Περιφέρειας Αττικής που επελέγησαν, γ. επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτση, με καταγεγραμμένη στην απάντησή του την πρόθεση να συμβάλει στην κατεύθυνση της εξεύρεσης – εξασφάλισης πόρων ώστε να μην υστερηθεί ο Βόρειος Τομέας της Αθήνας της ανάπτυξης που προοιωνίζεται το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

«Οι περισσότεροι από 400.000 κάτοικοι των δήμων του Βορείου Τομέα και ιδίως η νεολαία μας έχουν ανάγκη για ανάπτυξη και ισότιμη μεταχείριση και εμείς, από μέρους μας, έχουμε ευθύνη απέναντί τους να διεκδικήσουμε τα χρήματα που αναλογούν για τον Βόρειο Τομέα Αττικής. Ενωτικά και με θεσμικό τρόπο θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια εντός του Νόμου και του διαλόγου ώστε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδοτική μας συμμετοχή και είμαστε έτοιμοι να το φτάσουμε μέχρι τέλους» επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων των συμβαλλομένων στην πρόταση του Βορείου Τομέα αφήνοντας, παράλληλα, ερωτηματικά όσον αφορά στα κριτήρια βαθμολόγησης της κατατεθείσας πρότασης.

Κατόπιν ανταλλαγής απόψεων, συμφωνήθηκε άμεσα να προσκληθεί σε συνάντηση η ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής και να προγραμματιστεί συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Αλέξη Χαρίτση. Κατόπιν και του αποτελέσματος επί της εξέτασης της ένστασης, θα δρομολογηθούν και τα επόμενα βήματα με ζητούμενο να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε ο Βόρειος Τομέας Αττικής να λάβει την απαραίτητη χρηματοδότηση που δικαιωματικά του αναλογεί.

 

Σχετικά αρχείαΤις επόμενές τους ενέργειες συντόνισαν οι συμβαλλόμενοι Δήμαρχοι στη Διαδημοτική Συνεργασία για την ΟΧΕ Βορείου Τομέα_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο