Τιμητική εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τους Εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που προσέφεραν σε 4.408 ασθενείς και συνεχίζουν να προσφέρουν στον Άνθρωπο

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης στο Βήμα κατά τον Απολογισμό του Έργου του ΙΣΑ και την παρουσίαση του Ιατρείου Κοινωνικής ΑποστολήςΒουλευτές, Πρόεδροι Φορέων και Συλλόγων, Εθελοντές και εκατοντάδες γιατροί μέλη του ΙΣΑ και πολίτες στον Απολογισμό του έργου του Ιατρικού Συλλόγου ΑθηνώνΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ Πατούλης βραβεύει τους χορηγούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ΣΦΕΕ, Φαρμασερβ, Lilly Glaxo Smith Kline, Pfizer, Menarini, AdelcoΑngelini Pharma HellasΤέως Faran, Sanofi Aventis, DEMO Προμηθευτική Α.Ε , Tailor Medical Services, UCB, Verisfieldκαι Medisyn


Παρουσίαση από το Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη του πλούσιου κοινωνικού, επιστημονικού και συνδικαλιστικού έργου του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.     


Ο Ετήσιος Απολογισμός του έργου της Διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιήθηκε παρουσία  του  ιατρικού σώματος και του επιστημονικού κόσμου  της χώρας και με την συμμετοχή εκπροσώπων από την πολιτική ζωή και την τοπική αυτοδιοίκηση ,σε  μια  σημαντική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012,στο Πολεμικό Μουσείο.


Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης  παρουσίασε  το πλούσιο κοινωνικό , επιστημονικό και συνδικαλιστικό έργο του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. για τον πρώτο χρόνο θητείας του  καθώς και το μελλοντικό σχεδιασμό της πολιτικής  του  σε όλους τους τομείς που αφορούν στην υγεία. Παράλληλα βραβεύτηκαν οι Εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για την άοκνη προσφορά τους προς τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.


Ειδικότερα ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ξεκίνησε να λειτουργεί  την 1η Φεβρουαρίου. Από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, έχουν εξεταστεί 4.408 ανασφάλιστοι πολίτες, ενώ περισσότεροι από 1.000 ανασφάλιστοι, που εξετάστηκαν από δημόσια ή ιδιωτικά ιδρύματα έλαβαν  δωρεάν τα φάρμακα από το Κοινωνικό  Φαρμακείο.


Σημειώνεται ότι το 74% των ασθενών που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής είναι Έλληνες πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς την εφορία και προς τον ΟΑΕΕ.


Παράλληλα ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στα ορόσημα των δράσεων που αποτέλεσαν σταθμούς για τον Ιατρικό κόσμο όπως η μεγάλη διεκδίκηση για τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος που αποδόθηκαν πλέον από τις νομαρχίες στους Ιατρικούς Συλλόγους.


«Διαχρονικοί μας στόχοι ήταν η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής γιατρού, οι ουσιαστικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί στις δαπάνες Υγείας και η ισότιμη προσβασιμότητα όλων των λειτουργών υγείας στον ενιαίο φορέα ασφάλισης μέσα από συλλογικές συμβάσεις», τόνισε ο κ.Πατούλης.


Ορισμένες από τις σημαντικές δράσεις στις οποίες  αναφέρθηκε  στην ομιλία του ο κ. Πατούλης είναι οι εξής:


Μάχη για την βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ


Καταδείξαμε τα προβλήματα του ΕΟΠΠΥ, προειδοποιήσαμε για την πορεία του πριν καν την έναρξη της λειτουργίας του και ζητήσαμε να  θεσμοθετηθεί άμεσα ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης – ΕΟΠΥΥ, προτού φτάσουμε στο σημείο να αντιμετωπίζονται και οι ασφαλισμένοι όπως οι ανασφάλιστοι και οι μακροχρόνια άνεργοι πολίτες, μέσα από τα Κοινωνικά Ιατρεία που πολλαπλασιάζονται, μέρα με την ημέρα, σε όλη τη χώρα.


Κανενα ΦΑΡΜΑΚΟ χωρις ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ


Απαιτήσαμε από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ, λυσιτελή αντιμετώπιση με αυστηρό νομικό πλαίσιο και κυρώσεις στην αυτοθεραπεία, που συνοδεύεται από χορήγηση φαρμάκων στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή,  κάτι που αποτελεί μοναδικό φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη


3 χρονια ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ


Προτείναμε να πληρώνονται ΟΛΟΙ στο ίδιο χρονικό διάστημα για τα δεδουλευμένα τους, είτε έχουν διοικητικές θέσεις στο χώρο της υγείας, είτε είναι πάροχοι υγείας ή φαρμάκου ή άλλων υγειονομικών υπηρεσιών.


Ο ΙΣΑ κοντα στους Νέους Γιατρούς


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έθεσε στις πρωταρχικές του προτεραιότητες το Νέο Γιατρό  σε όλα τα επιπεδα. Συγκροτήθηκε Συντονιστική επιτροπή Νέων γιατρών και Ειδικευομένων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


120.000 φάρμακα σε 25 δήμους της Αττικής συγκεντρώθηκαν στη δράση «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία». Χορηγήθηκαν σε ασθενείς ανασφάλιστους και ασφαλισμένους- εκ των οποίων το 74% ήταν Έλληνες -που ήταν οικονομικά εξαθλιωμένοι και θα έμεναν ακάλυπτοι σε χρόνιες ασθένειες που η έλλειψη θεραπείας σημαίνει υποτροπή και θάνατο π.χ. καρκίνο, αυτοάνοσα νοσήματα, τελική νεφρική ανεπάρκεια, μεταβολικά νοσήματα, χρόνιες ηπατίτιδες κ.α.


ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ και Παράρτημα Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής  στο Καστελλόριζο


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε με το Φιλανθρωπικό Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ ακριτικό Οδοιπορικό Υγείας, από το νοτιότερο ως το βορειότερο άκρο μιας ξεχασμένης Ελλάδας, δημιουργώντας ένα δίκτυο ιατρικής και κοινωνικής στήριξης στους ακρίτες της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας από το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ευρώπης.


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στηρίζουν οι φορείς: η διοίκηση του Νοσοκομείου «Ελπίς»  , η διοίκηση του Νοσοκομείου  «Σισμανόγλειο», η Ογκολογική Μονάδα της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α. «Σωτηρία», το Κυτταρολογικό Εργαστήριο του Γ.Ν.Α. «Αρεταίειο», το Πυρηνικό τμήμα του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός», η Μονάδα θεραπείας πόνου του Γ.Ν.Α. Πατησίων, ο Συνεταιρισμός Βιοπαθολόγων MEDISYN, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, το ΚΕΕΛΠΝΟ , η Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών το Οφθαλμολογικό Κέντρο ΟΜΜΑ  το Διαγνωστικό Κέντρο IATROPOLIS  το Κέντρο Ανθρώπινης Αναπαραγωγής  ΓΕΝΕΣΙΣ Medimall


Ευρωπαϊκές συνεργασίες – Διεθνείς δράσεις


Για πρώτη φορά στην Ευρώπη προβήκαμε οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών και Βερολίνου σε ένα καινοτόμο πλαίσιο συνεργασίας μιας αδελφοποίησης για να ανταλλάξουμε απόψεις και να ανοίξουμε το δρόμο της Ευρώπης για τα μέλη μας Απώτερος στόχος είναι η συμμαχία με χιλιάδες υγειονομικούς επιστήμονες από όλη την Ευρώπη, ώστε να δημιουργηθεί «Χάρτα Υγείας του Ευρωπαίου Πολίτη».


ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ


Ξεκινάμε μέσα από μια ισχυρή συμμαχία δωρεάν μοριοδοτούμενα μετεκπαιδευτικά μαθήματα για τους νέους γιατρούς με και χωρίς τίτλο ειδικότητας μέσα από τις έγκριτες γνώσεις πανεπιστημιακών καθηγητών


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΥΓΕΙΑΣ


Δημιουργήσαμε ένα ισχυρό κοινωνικό και επιστημονικό μέτωπο, μέσα από τη συνεργασία μας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και το τεχνικό Επιμελητήριο και τώρα μέσα από το Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας που συγκροτούμε Πάροχοι και Χρηστες Υγείας, ανοίγουμε ορίζοντες σε νέες ατραπούς  με στόχο πάντα τη διασφάλιση της ζωής και της υγείας του πολίτη.


Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν οι χορηγοί που στήριξαν τη λειτουργία  του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ΣΦΕΕ, Φαρμασερβ, Lilly Glaxo Smith Kline, Pfizer, Menarini, Adelco Αngelini Pharma Hellas Τέως Faran, Sanofi  Aventis, DEMO  Προμηθευτική Α.Ε, Tailor Medical Services, UCB, Verisfield, Medisyn, HELP ABEE, ΙΑΣΩ, Vianex, Merck, Bayer, Uni-Pharma, Amgen, GenePharm, Protonpharma,  Omega pharma, Roche Diagnostics, Κουκουζέλης, Παπαέλληνας, Nestle, Αττική Οδός, MIDI-Medical, AMVIS, Παρασκευόπουλος. Επίσης τιμήθηκαν οι συνεργαζόμενοι φορείς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής:


Στην εκδήλωση παρευρέθησαν:


Ο Π. Απόστολος Καμπουρόπουλος, εκπρόσωπος της ΙΜ Περιστερίου καθώς και ο Π. Αλέξανδρος Ζαρίκος, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος ΝΔ και βουλευτής Β Αθηνών κ Σ. Βούλτεψη, ο βουλευτής Α Αθηνών κ Β Κικίλιας, ο βουλευτής Αν Ελλήνων κ Κ Μαρκόπουλος,  ο εκπρόσωπος των Ελεύθερων Πολιτών κ Ε Αμυράλης, η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Χρ Γιαταγάνα, ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Καρανάσιος, ο βουλευτή Πειραιά Π Μελάς, ο τ.Υπουργός  Α Γιαννόπουλο, ο Πρόεδρος «Δημιουργία Ξανά», κ Θ Τζίμερος, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ κ Α Δημόπουλος, ο Πρόεδρος ΕΟΦ κ Ι Τούντας, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ Κ Τσικρικάς, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ Μ Βλασταράκος, ο Πρόεδρος του ΙΣ Θεσσαλονίκης κ Α Εξαδάκτηλος και ο Αντιπρόεδρος κ Δ Τσάμης, ο Πρόεδρος του ΙΣ Ηρακλείου κ Γ Πασπάτης, ο εκπρόσωπος ΔΣ του ΙΣΑ Κέρκυρας κ Χ Τσαγκαράκης ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ Κ Δήμτσας και ο υπ Δημοσίων Σχέσεων κ Γ Πεταλάς, ο Διοικητής ΓΝΑ ΕΛΠΙΣ κ Θ Γιάνναρος, η διοικήτρια ΓΝΑ Σισμανόγλειο κ Ο Οικονόμου,  ο Διοικητής ΓΝΑ ΚΑΤ κ Ε Βουβουλάκης, ο εκπρόσωπος της Πανελληνίων Ομοσπονδίας Τυφλών κ Ε Αυγουλάς και αντιδήμαρχος Δήμου Ίλιου, ο Πρόεδρος των Σ/Χ Δημοσίου κ Π Βαβουγιός, ο Πρόεδρος του ΕΣΕΕ κ Κροκίδης, ο Πρόεδρος του Ευγενιδίου κ Παναγιωτόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΓΝΑ Πατησίων κ Σ Κουτούλης η Αντιδήμαρχος Δήμου Περιστερίου κ Ξ Κορόγιαννη, η αντιδήμαρχος Δήμου Βριλησίων κ Ζ Κουβαρά η Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ Τζ Κρεμαστινού, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κ Υφαντής, ο Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ Κατσίκης, ο Πρόεδρος ΠΕΕΒΙ κ Σ Κραμποβίτης, ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ Μπάκας, ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών κ Τσαγκρής, ο υπεύθυνος των Διαγνωστικών Κέντρων ΒΙΟΤΥΠΟΣ κ. Χρονάς, η Εταιρική Διευθύντρια του ΣΦΕΕ κ Ν Τουμπανάκη, η Αν Διοικητής  ΓΝΑ Θριάσειο κ Χονδρονικόλα, η , εκπρόσωπος SANOFI κ Α Αγγέλη, ο Πρόεδρος της Angelini Pharma Hellas κ Π Γιαννουλέας, ο Πρόεδρος του MEDISYN κ Βιδάκης, οι εκπρόσωποι της GSK κκ Λυμπεροπούλου και Δαλαμάγκας, ο Διευθυντής της MENARINI κ Α Παπαδημητρίου, ο εκπρόσωπος της Φαρμασρβ LILLY κ Καχρίλας, ο εκπρόσωπος της UCB κ Τσούνης, η εκπρόσωπος Pfizer κ Α Νίκολη, ο Πρόεδρος της ADELCO κ Κολοκοτρώνης, ο εκπρόσωπος της DEMO κ Βασσιλόπουλος,η Πρόεδρος της ΕΕΦΙΑ κ Μιχαήλ, ο Πρόεδος των «Γιατρων της Ειρήνης» κ Ν Ρασσιάς, ο εκπρόσωπος της ΕΚΕ κ Ι Κανακάκης, ο αντιρπόεδρος της Ένωσης Δερματολόγων κ Χ Τζερμιάς και πολλοί πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο