Τιμητική διάκριση απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στον Μαρουσιώτη, διεθνούς αναγνώρισης ξεχωριστό δημιουργό Παύλο Άγγελο Κουγιουμτζή

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απονείμει τιμητική πλακέτα στον διεθνούς αναγνώρισης γλύπτη, ζωγράφο,αρχιτέκτονα κο Παύλο ʼγγελο Κουγιουμτζή.


Τον διεθνούς αναγνώρισης γλύπτη, ζωγράφο, αρχιτέκτονα κο Παύλο ʼγγελο Κουγιουμτζή που ζει και εργάζεται στο Μαρούσι τίμησε το Δημοτικό Συμβούλιο, με  πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, στη συνεδρίαση της 15ης Απριλίου 2004.     


«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για το Δημοτικό μας Συμβούλιο, καθώς τιμά ένα εξαίρετο καλλιτέχνη για τη σημαντική προσφορά του στον   πολιτισμό, που με το έργο του προβάλλει την Ελλάδα και κατ’ επέκταση την πόλη μας σε όλο τον κόσμο. Είναι μεγάλη τιμή για το Μαρούσι να έχει δημότη τον κο Κουγιουμτζή, μία διακεκριμένη προσωπικότητα διεθνώς» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης μιλώντας για την πολυσήμαντη προσφορά του ξεχωριστού δημιουργού και πολίτη του κόσμου.  


Ο κος Πατούλης ως ένδειξη αναγνώρισης και επιβράβευσης του απένειμε τιμητική πλακέτα στην οποία αναγράφεται:
«Τιμής ένεκεν στον Παύλο – ʼγγελο Κουγιουμτζή γλύπτη με σπουδαία καλλιτεχνική αγωγή, με τα έργα του να μην βασίζονται απλά σε μια παρόρμηση για εξερεύνηση, αλλά σε μια ανάγκη για έκφραση. Με διεθνή αναγνώριση δεσμευμένος φανατικά στην τέχνη του, κοσμώντας ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές ανά τον κόσμο.»      


Ο κος Κουγιουμτζής έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική, Γλυπτική και Ζωγραφική στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον των ΗΠΑ με πλήρη υποτροφία, και Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Έχει εκθέσει ατομικά, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.   


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο