Τη σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας σχετικά με τα έσοδα του Πράσινου Ταμείου καταγγέλλει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης σε επιστολή του προς την Γενική Γραμματέα Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος

Print Friendly, PDF & Email

Για σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας σχετικά με τη διάθεση των πόρων  του Πράσινου Ταμείου από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Περιβάλλοντος κάνει λόγο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, απαντώντας στη νέα επιστολή της Γενικής Γραμματέως Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος κας Μαρίας Καλτσά.


Στο νέο ισχυρισμό της κας Καλτσά ότι «δεν έχει υπογραφεί καμία απόφαση διάθεσης του 95% των πόρων του Πράσινου Ταμείου για τις ανάγκες του κρατικού προϋπολογισμού» ο κ. Πατούλης στην επιστολή του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι πρόκειται περί διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, όταν έχει ήδη ψηφιστεί ο συγκεκριμένος Νόμος από τη Βουλή.
Όπως επίσης -προσθέτει- ακόμη σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι και η επίκληση του δημοσίου συμφέροντος για την ακύρωση στην ουσία του σκοπού του Ταμείου.
Σε προηγούμενη απάντηση του προς την κα Καλτσά, ο κ. Δήμαρχος είχε χαρακτηρίσει «απολύτως ψευδές» το επιχείρημα ότι τα έσοδα που συλλέγονται από τη διευθέτηση των αυθαιρέτων  στο Πράσινο Ταμείο θα επιστρέψουν στους Δήμους.


Η θέση μας υπογραμμίζει ο κ. Δήμαρχος είναι ξεκάθαρη.
‘Θεωρούμε ότι η Πολιτεία που εκπροσωπείται από τη σημερινή Κυβέρνηση έχει υποχρέωση την πλειοψηφία των πόρων του Πράσινου Ταμείου, των πόρων που εισπράχθηκαν από τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων, να τα διαθέσει βάσει σχετικής απόφασης του ΣτΕ για αστικές αναπλάσεις και δράσεις διατήρησης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να αφαιρεί από την Αυτοδιοίκηση δικά της έσοδα’.
Δεν είναι δυνατόν, καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Πατούλης, σε μια περίοδο που οι πόροι της Κεντρικής Εξουσίας προς τους ΟΤΑ μειώνονται διαρκώς, που δεν μας αποδίδονται οι πόροι που προβλέπει ο Καλλικράτης, που το Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ και το ΕΣΠΑ είναι ουσιαστικά «παγωμένα», η Κυβέρνηση να μας στερεί δικά μας έσοδα.


Για να κατεβάσετε ολόκληρη την επιστολή του Δημάρχου, πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο