Τη μουσικοθεατρική παράσταση, αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη «Ποιος τη ζωή μου…» παρακολούθησε πλήθος θεατών, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον  Γρηγόρη Βαλτινό και τον Κώστα Μακεδόνα.   Στιγμιότυπα από τη μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη «Ποιος τη ζωή μου…», που παρουσιάστηκε στο Αμαλίειο, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου.Πλήθος θεατών παρακολούθησε την κορυφαία μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.   


 


Τη μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση, αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, παρακολούθησε πλήθος θεατών που κατέκλυσε το Αμαλίειο Θέατρο, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου.


Περισσότερα από 50 τραγούδια -σταθμοί στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, συνδέονται με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας, γεμάτη μνήμες και συγκίνηση, που ακουμπά στο σήμερα.                  


Με την υπογραφή του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο ʼρης Λεμπεσόπουλος, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου,η Ελισάβετ Μουτάφη, ο Κώστας Μακεδόνας, η Γιώτα Νέγκα και 25 ακόμη ηθοποιοί – χορευτές – τραγουδιστές συνοδευόμενοι από μία εξαιρετική 11μελή ορχήστρα, ταξίδεψαν τους θεατές από τη Μικρασιατική καταστροφή, στη μεταπολίτευση, μέχρι τις μέρες μας.
Σκηνές που συγκλονίζουν, μουσικές που συνεπαίρνουν. Η συνύπαρξη ποίησης και μουσικής. Η συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου πολιτισμού: Χατζιδάκις, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης, Αναγνωστάκης, Γκάτσος, Λειβαδίτης, Κατσαρός, Σαββίδης, Χιώτης, Κατράκης, Ελευθερίου και δεκάδες άλλοι.                       


Την παράσταση παρακολούθησε μαζί με τους εκατοντάδες θεατές ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του στους δεκάδες συντελεστές που συνεργάστηκαν σε αυτό το κορυφαίο γεγονός για τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, που συνοδεύει και συνοδεύεται από τα σημαντικότερα γεγονότα του αιώνα που πέρασε.
Του δημιουργού που έχει την παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, που είναι συνεχώς παρών, δημιουργώντας μία νέα πολιτιστική πρόταση, όχι μόνο καταγράφοντας την σκληρή πραγματικότητα, αλλά προτείνοντας διαρκώς μέσα από το έργο του νέες ιδέες και εκδοχές.
Την παράσταση παρακολούθησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νικόλαος Πέππας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κος Μιχάλης Χρηστάκης.   


Σημειώνεται ότι το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνεται με μηδενικό κόστος για τους δημότες και κατοίκους της πόλης αποκλειστικά χάρη σε συνεργασίες που εξασφάλισε ο Δήμος.
Παράλληλα, μέσα από τις ειδικές τιμές των εισιτηρίων και την πρόνοια για τις ασθενέστερες οικονομικά κατηγορίες πληθυσμού είναι προσιτό σε όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτου οικονομικής ευχέρειας.


Ο επόμενος σταθμός του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου είναι την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013, με την παράσταση «Ο ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ Η ΜΠΕΛΙΣΑ». Ένα σύγχρονο, αλλά και διαχρονικό παραμύθι, δημιούργημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.  Πρωταγωνιστούν: Στέλιος Μαϊνάς, Δήμητρα Ματσούκα και Ελένη Καστάνη.
  
Προπώληση εισιτηρίων παραστάσεων:
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Σταθμός Η.Σ.Α.Π) Μαρούσι
Στα εκδοτήρια στο Αμαλίειο (Λεωφ. Κηφισίας 219) την ημέρα της εκδήλωσης βάσει διαθεσιμότητας.


Προπώληση εισιτηρίων συναυλιών:
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Σταθμός ΗΣΑΠ) Μαρούσι
Στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου
Στο περίπτερο της viva.gr στο Τhe Mall Athens
Μέσω internet από το http://www.viva.gr/ – Τηλέφωνο 11876
Στα εκδοτήρια στο Αμαλίειο (Λεωφ. Κηφισίας 219) την ημέρα της εκδήλωσης βάσει διαθεσιμότητας.


Ειδικές τιμές για κατόχους Artemis Card.


Διάθεση από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου δωρεάν εισιτηρίων βάσει κοινωνικών κριτηρίων σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού.


Για πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων των εκδηλώσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στη γραμμή 15321 και στο τηλ. 213 2038350 του Δήμου Αμαρουσίου, και στο 11876.


 


         


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο