Τη μεγάλη επιτυχία της 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης Καλλιτεχνικής Κεραμικής στο Μαρούσι γιόρτασαν οι δημιουργοί και οι συντελεστές της

Print Friendly, PDF & Email
 


Μία ξεχωριστή βραδιά απόλαυσαν οι φίλοι της κεραμικής τέχνης, στη γιορτή που διοργάνωσαν οι δημιουργοί και οι συντελεστές της 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης Καλλιτεχνικής Κεραμικής, στην αλέα του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής (Κηφισίας 207), στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, όπως θεματικές εκθέσεις, σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια αγγειοπλαστικής, πηλοπλαστικής και ζωγραφικής σε κεραμικά για μικρούς και μεγάλους κ.α.    


Στη γιορτή της Κεραμικής, το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νικόλαος Πέππας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) και τους κεραμίστες δημιουργούς, επιβεβαιώνοντας την σταθερή υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στο έργο των Ελλήνων Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, καθώς η μακραίωνη τέχνη της κεραμικής είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την παράδοση και την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης του Αμαρουσίου. Στόχος μας –σημείωσε- ο κος Πέππας είναι «το Μαρούσι να αποτελεί πανελλαδικό σύμβολο κεραμικής δημιουργίας».


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Δημήτρης Σμυρνής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου.  


Η ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου διάνθισε την εκδήλωση με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα σε ρυθμούς τζαζ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο