Τη θεατρική εκδοχή του πολυβραβευμένου διηγήματός «Τα Μαγικά Μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά, αγαπημένου συγγραφέα μικρών και μεγάλων παρουσίασαν σε μια εξαιρετική παράσταση οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Όταν μπορείς να εμπνέεις την ελπίδα, τότε η προσφορά σου είναι μεγαλειώδης.

 

Τη θεατρική εκδοχή του πολυβραβευμένου διηγήματός «Τα Μαγικά Μαξιλάρια» του  Ευγένιου Τριβιζά, αγαπημένου συγγραφέα μικρών και μεγάλων παρουσίασαν σε μια εξαιρετική παράσταση οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, του κ. Κοκκινομιλίωτη και της κας Καλιούμπα παρουσίασαν ένα μοναδικό θέαμα γεμάτο έμπνευση και φαντασία.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη την Διευθύντρια του σχολείου κ. Κυριακή Κανάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για αυτή την μαγευτική παράσταση και τόνισε,  «Διαβάζοντας τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά μπορείς να νιώσεις παιδί, ακόμα κι αν δεν είσαι. Με τις πρώτες αράδες έχεις σαλπάρει με το πλοίο του ουράνιου τόξου στην χώρα του μύθου και της φαντασίας. Συνταξιδεύεις με αχώριστους φίλους την περιπέτεια, το όνειρο, την αθωότητα. Γνωρίζεσαι με αξίες, ήθη και ιδανικά που αξίζει να μπολιάσεις μέσα σου για να πολεμήσεις τους «δράκους» της ζωής σου.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι ένας πολυβραβευμένος σύγχρονος παραμυθάς, γνήσιος απόγονος του Αριστοφάνη και του Αισώπου, που επιμένει σε πείσμα των καιρών να σμιλεύει τις παιδικές ψυχές με διδάγματα των μύθων των παραμυθιών. Τα βιβλία του, τρυφερές ασπίδες προστασίας για κάθε παιδική ψυχή, χρωματίζουν την ελπίδα μας για ένα ανθρώπινο, δικαιότερο και ειρηνικό κόσμο. Και είναι αλήθεια πως όταν μπορείς να εμπνέεις την ελπίδα, τότε η προσφορά σου είναι μεγαλειώδης.

Αυτή την ελπίδα μας μετέφεραν οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Δημοτικού Σύμβουλοι, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Δημήτρης Καρλαύτης.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο απο την εκδήλωση_1


Στιγμιότυπο απο την εκδήλωση_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο