Τη διημερίδα «τοκετός & το μέλλον της ανθρωπότητας» με τη συμμετοχή του διεθνούς φήμης μαιευτήρα Michel Odent χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Είμαστε ανοικτοί σε εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ανάπτυξη της επιστήμης  

 

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου διεξήχθη με επιτυχία η διημερίδα με τίτλο: «τοκετός & το μέλλον της ανθρωπότητας», στην οποία έδωσε διάλεξη ο διεθνούς φήμης μαιευτήρας Michel Odent, ενώ ακολούθως έγινε συζήτηση για το μέλλον των γεννήσεων στη χώρα μας και παρουσίαση των δράσεων διαφόρων φορέων σε σχέση με τη βελτίωση των μαιευτικών υπηρεσιών.        

Από το βήμα της διημερίδας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε «πολύ σημαντική τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, οι οποίες συνδράμουν το επιστημονικό και ιατρικό έργο, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και παρακολούθησης των εξελίξεων στην επιστήμη, στην έρευνα και στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους  γενικότερα.

Εξίσου, όμως, σημαντική -υπογράμμισε- είναι η προσφορά  αυτών των εκδηλώσεων και στο κοινωνικό σύνολο, καθώς αφορούν πανανθρώπινες αξίες, όπως είναι η γέννα.
Ο Δήμος μας, αλλά και ο ίδιος προσωπικά ως γιατρός, είμαστε ανοικτοί σε εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ανάπτυξη της επιστήμης» σημείωσε ο κ. Πατούλης.  

Ο καταξιωμένος μαιευτήρας Michel Odent τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο γεννιούνται οι άνθρωποι έχει άμεσο αντίκτυπο στη δική τους ζωή, αλλά και ζωή των επόμενων γενιών, αναφέροντας τη ρήση του:
«Κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει ενεργά μια γυναίκα να γεννήσει. Ο στόχος είναι να αποφύγει να την διαταράξει άσκοπα.»

Στην τοποθέτησή του ο αναπληρωτής καθηγητής και Πρόεδρος του Μαιευτικού Επείγοντος (ALSO) Νικόλαος Βραχνής ανέπτυξε τα μαιευτικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, ενώ η αναπληρώτρια καθηγήτρια ΕΚΠΑ Νικολέτα Ιακωβείδου μίλησε για την ανάνηψη νεογνών.                      

Τη διημερίδα στην οποία κατατέθηκαν νέες προτάσεις και ιδέες, συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Ψυχοπροφυλακτική Εταιρεία και τα σωματεία «Ευτοκία» και «Σπίτι θηλασμού».

 

Σχετικά αρχείαΤη διημερίδα «τοκετός & το μέλλον της ανθρωπότητας» με τη συμμετοχή του διεθνούς φήμης μαιευτήρα Michel Odent χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο