Την προώθηση ενός Ευρωπαϊκού Διαδημοτικού Δικτύου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά την επίσκεψή του σε Αυστρία και Γερμανία

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Περιφεριάρχη Φρόιντενστατ Klaus Michael Rückert.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με το Δήμαρχο Μέλανα ΔρυμούΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με το Διευθυντή Τουρισμού του Φρόιντενστατ.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στους πίδακες βιοκλιματικής ανάπτυξης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με μέλος του προγράμματος στήριξης ηλικιωμένων ημιαυτόνομης διαβίωσης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την Επιτροπή Ιατρικού Τουρισμού Μέλανα Δρυμού.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με το Διευθυντή του Ευαγγελικού Γηροκομείου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στη μονάδα βιοκαυσίμων.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ενώ ενημερώνεται για τα ηλεκτρονικά συστήματα ανακύκλωσης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά την επίσκεψή του σε χωματερή ανακύκλωσης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στο Φαρμακείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Σάλτσμπουργκ.


Τα εχέγγυα για ένα Ευρωπαϊκό Διαδημοτικό Δίκτυο έθεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά την επίσκεψή του τις προηγούμενες μέρες σε πόλεις της Γερμανίας και της Αυστρίας. Ο κ. Πατούλης, επισκέφθηκε πόλεις της Βάδης Βιτεμβέργης και της Αυστρίας και ολοκλήρωσε σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Είναι πολύ σημαντικές οι συνεργασίες μεταξύ ευρωπαϊκών πόλεων, η ανταλλαγή απόψεων και η ανάπτυξη κοινών και παράλληλων αυτοδιοικητικών μοντέλων αξιοποίησης των Δήμων σε όλη την Ευρώπη. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Αμαρουσίου έχει ήδη αδελφοποιηθεί με πόλεις της Ιταλίας, της Γαλλίας, και μέσα από αυτή την επίσκεψη, ανοίγει νέους ορίζοντες αδελφοποιήσεων στην Αυστρία και στη Νότια Γερμανία.


Κατά την επίσκεψή του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνάντησε τον Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Φρόιντενστατ Dr. Klaus Michael Rückert, με το οποίο συζήτησε τα αυτοδιοικητικά μοντέλα της πόλης αλλά και των επαρχιών της σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, τις δυνατότητες φωτισμού με οικονομικές πηγές ενέργειας και τα βιοκαύσιμα. Ο κ. Πατούλης, έκανε εκτενή περιήγηση σε χωματερές και δομές θερμικής επεξεργασίας των απορριμμάτων και κατέγραψε τα μοντέλα ανακύκλωσης και αξιοποίησης των βιοκαυσίμων.


Ιδιαίτερο βάρος έδωσε, κατά την επίσκεψή του, στη δημιουργία δομών τουριστικής εκμετάλλευσης, θέμα το οποίο συζήτησε εκτενώς με το Διευθυντή Τουρισμού της πόλης Φρόιντενστατ Michael Krause, όσο και με το Δήμαρχο του Γκούταχ στο Μέλανα Δρυμό Siegfried Eckert. «Στόχος μας είναι να καταγράψουμε τα μοντέλα αξιοποίησης των τουριστικών δομών και να τα προσαρμόσουμε στο Δήμο μας. Η Περιφέρεια και οι Δήμοι του Μέλανα Δρυμού έχουν επιτύχει μια ολοκληρωμένη τουριστική αξιοποίηση του φυσικού πλούτου που μπορεί να λειτουργήσει ως πιλοτικό πρότυπο σε τουριστικές δομές της χώρας μας. Αυτή την αξιοποίηση και συνάμα την προοπτική της άρτιας υγειονομικής κάλυψης του Ιατρικού Τουρισμού, τη θεωρούμε πρώτη προτεραιότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση και πιστεύουμε ότι μέσα από ένα ευρωπαικό διαδημοτικό δίκτυο μπορούμε να την πετύχουμε στις αδελφές πόλεις».


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου επισκέφθηκε γηροκομεία, Κ.Α.Π.Η και άλλες μονάδες κοινωνικής φροντίδας για να καταγράψει την τεχνογνωσία και τη λειτουργία τους σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Τελικό προορισμό της αυτοδιοικητικής περιοδείας αποτέλεσε το Σαλτσμπουργκ όπου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ήλθε σε επαφή με τον Πρόεδρο του Ελληνοαυστριακού Συλλόγου Dr. Gerhard Rettenegger και επισκέφθηκε τις αυτοδιοικητικές δομές επεξεργασίας άλατος, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης και τις υγειονομικές μονάδες της, ανακοινώνοντας την προοπτική αδελφοποίησης με το Δήμο Αμαρουσίου το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο