Την προγραμματική συνεργασία τουριστικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της πόλης Xuzhou της Κίνας επισφράγισαν με συνάντηση εργασίας ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, και η κινέζικη αντιπροσωπεία

Print Friendly, PDF & Email
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Li Jian, πρώην Αντιδήμαρχο και Αντιπρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της πόλης Xuzhou, και μέλη της υψηλόβαθμης κινέζικης αντιπροσωπείας.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Li Jian, επικεφαλής της κινέζικης αντιπροσωπείας και φόντο το Ολυμπιακό και επιχειρηματικό Μαρούσι.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση εργασίας με τα μέλη της κινέζικης αντιπροσωπείας παρόντων και εκπροσώπων της Διοίκησης του Δήμου.


Συνάντηση εργασίας με τους Κινέζους υψηλούς προσκεκλημένους από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της πόλης Xuzhou είχε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή και άλλων στελεχών της Διοίκησης, σε συνέχεια της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας για την τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη της πόλης του Αμαρουσίου.


Στο περιθώριο της συνάντησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης και αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι, που έφερε στο προσκήνιο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, σε συνέχεια και των συναντήσεων που είχε επί του προκειμένου με τον Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα.


Πέρα από τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης, εξετάστηκαν και οι δυνατότητες για ανάληψη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με δεδομένο ότι το Μαρούσι αποτελεί κέντρο επιχειρηματικότητας και ήδη κινέζικες εταιρίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Οι νέες πρωτοβουλίες θα έχουν ως κεντρικό άξονα τους τομείς των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, των φιλικών προς το περιβάλλον μορφών διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και ευρύτερα ζωτικούς για την περιοχή τομείς επιχειρηματικής δραστηριοποίησης που θα τονώσουν και θα αναβαθμίσουν την τοπική κοινωνία.


Από πλευράς της κινεζικής αντιπροσωπείας στη συνάντηση εργασίας παραβρέθηκαν ο Li Jian, πρώην Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της Xuzhou, ο Chen Jinlohg, Αναπληρωτής Διευθυντής της Επιτροπής Οικονομικών και Ενημέρωσης, ο Sun Weimin, Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων, o Wang Wenju, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελέγχου Καύσης, ο Dong Zhihong, Πρόεδρος της Εταιρείας ʼλεσης Τσιμέντου, ο Fu Oing, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Φαρμακευτικής Εταιρείας “Nhwa Pharmaceutial Co., Ltd”.


Από μέρους της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Πέππας, Σπύρος Σταθούλης, Νικόλας Αλεπούς, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο