Την Πολιούχο Παναγία Θεοτόκο γιορτάζει το Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Στον ομώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό και με κάθε επισημότητα θα γιορτάσει το Μαρούσι την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης,  παραμονή και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Πέρα του εκκλησιαστικού τελετουργικού, παραμονή της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης, ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει εορταστική εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου θα τελεσθεί στις 7 το απόγευμα ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ανήμερα της εορτής, στις 7 το πρωί θα αρχίσει ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 7 το απόγευμα θα τελεστούν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Με την ευκαιρία της εορτής της Πολιούχου Παναγίας, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου ο Δήμος Αμαρουσίου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με παραδοσιακό, νησιώτικο και λαϊκό πρόγραμμα.  

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017, και ώρα έναρξης τις 10 μ.μ. στην πλατεία Αγίας Λαύρας.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Σχετικά αρχείαΤην Πολιούχο Παναγία Θεοτόκο γιορτάζει το Μαρούσι

Μετάβαση στο περιεχόμενο