Την παράταση στην προθεσμία αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων ζήτησε ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση Γ. Πατούλης από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ανδριανό

Print Friendly, PDF & EmailΟ επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ανδριανό, με τη συμμετοχή των Δημάρχων από τους Δήμους: Πολυγύρου Αστ. Ζωγράφο, Πυλαίας Χορτιάτη Ιγν. Καϊτετζίδη, Σιθωνίας Γιαν.Τζίτζιο και Δέλτα  Ευθ. Φωτόπουλο


 


Την παράταση για ένα χρόνο της αδειοδότησης των αθλητικών  εγκαταστάσεων σε όλους τους Δήμους της χώρας με νομοθετική ρύθμιση, ζήτησε ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κο Γιάννη Ανδριανό, με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία τους.  


Ο κος Πατούλης πραγματοποίησε επίσκεψη στο γραφείο του κου Υφυπουργού μαζί με τους ομολόγους του από τους Δήμους Πολυγύρου κο Αστέριο Ζωγράφο, Πυλαίας Χορτιάτη κο Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, Σιθωνίας κο Γιάννη Τζίτζιο και Δέλτα κο Ευθύμιο Φωτόπουλο, προκειμένου να του εκθέσουν το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία των αθλητικών χώρων.


Όπως αναφέρθηκε, η καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου 2014 που τέθηκε για την αδειοδότηση των αθλητικών χώρων δεν κατέστη δυνατόν να τηρηθεί.
Και αυτό διότι, ένα μήνα πριν τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης. Με αυτό το δεδομένο καμία ενέργεια αδειοδότησης δεν μπορούσε να προωθηθεί.
Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι σήμερα αμέσως με την ανάληψη των νέων δημοτικών αρχών να μην είναι δυνατή η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων. Μάλιστα στους Δήμους στους οποίους υπήρξε αλλαγή στο πρόσωπο του Δημάρχου (στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων), οι νέες δημοτικές αρχές με την εγκατάστασή τους ανέλαβαν κλειστούς αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις. Για τους λόγους αυτούς κρίνεται απαραίτητη η παράταση της προθεσμίας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησής τους.


Στο αίτημα των Δημάρχων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κος Ανδριανός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα, προκειμένου να δώσει την καλύτερη λύση.   
  
Παράλληλα ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση κος Γιώργος Πατούλης, πρόκειται να ζητήσει από τους συναδέλφους Δημάρχους να ανταποκριθούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε όλοι οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν απολύτως ασφαλείς και πιστοποιημένους αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις προς όφελος όλων των πολιτών.      


Η επιστολή του επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γ.Ανδριανό


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο