Την Παιδική Θεατρική Παράσταση: «Η Φάρμα του Διαδικτύου» φιλοξενεί ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
 


Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 18:00,  στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου 


Ο Δήμος Αμαρουσίου ευαισθητοποιημένος σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης των νέων μας στο Διαδίκτυο, φιλοξενεί τη ξεχωριστή παιδική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου», με τη υποστήριξη της Google και του Saferinternet.gr. με ελεύθερη είσοδο για όλους.  
  
Η παράσταση έχει στόχο να ενημερώσει παιδιά ηλικίας Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, δασκάλους και γονείς για τα οφέλη του Διαδικτύου και την ασφαλή χρήση του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 18:00, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Σωρού 72, Μαρούσι).Αποτελεί μέρος πανελλήνιας εκστρατείας σε 10 ελληνικές πόλεις και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στη διδακτική ανθολογία της Βερόνικας Σαμαρά και του Γεωργίου Κορμά, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Σοφία Τσινάρη. Στην ξεχωριστή αυτή παράσταση γεμάτη από υπέροχες φιγούρες, χρώματα, μουσική και πρωταγωνιστή το Διαδίκτυο,πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Θάνος Αλεξίου, ʼννα Πορφύρη και Μόνικα Κολοκοτρώνη.  Μέσα από τέσσερις χαρούμενες και διδακτικές ιστορίες, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Διαδικτύου και εξοικειώνονται με τις θεμελιώδεις αρχές ασφαλούς χρήσης του.

Η Google και το Saferinternet.gr συνεργάστηκαν επίσης για τη δημιουργία του Good to Know που αποτελεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα πλούσια σε τεχνολογικά εργαλεία, προτάσεις και συμβουλές που στοχεύουν στην ενημέρωση γονέων, δασκάλων και παιδιών ως προς την ασφαλή πλοήγηση τους στο Διαδίκτυο.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο