Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η προστασία του περιβάλλοντος στο Μαρούσι αποτελεί προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε αναπτύξει δράσεις στους τομείς του πρασίνου, της καθαριότητας, της ανακύκλωσης, της εξοικονόμησης ενέργειας και της βιοκλιματικής»

 

Ο Δήμος Αμαρουσίου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος  υλοποίησε δράσεις με θέμα: «το Περιβάλλον και την ανακύκλωση με επίκεντρο τα παιδιά των σχολείων της πόλης μας» και συγκεκριμένα σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α) πραγματοποίησε στην πλατεία του ΗΣΑΠ το διαδραστικό παιχνίδι «Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης».

Σκοπός της δράσης ήταν να εξοικειωθούν τα παιδιά με την ιδέα της ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

Τα παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου 3ο – 5ο – 6ο – 11ο και 18ο χωριστήκαν σε ομάδες, και η κάθε ομάδα συμμετείχε σε ένα γνώριμο παιχνίδι των παιδιών, ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο μήνυμά του συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες γι’ αυτή την ξεχωριστή δράση ευαισθητοποίησης και αφύπνισης όπως την χαρακτήρισε και τόνισε:

«Είναι επείγουσα κι επιβεβλημένη η αλλαγή συμπεριφοράς και νοοτροπίας για να αντιστραφεί η σημερινή κατάσταση. Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι η ανάπτυξη είναι δυνατή με σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον. Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει τοποθετήσει τα θέματα περιβάλλοντος σε άμεση προτεραιότητα και έχει υιοθετήσει πρωτοπόρες και συγκεκριμένες δράσεις στους τομείς του πρασίνου, της καθαριότητας, της ανακύκλωσης, της εξοικονόμησης ενέργειας και των βιοκλιματικών δράσεων. Σε αυτή τη λογική καλεί όλους τους δημότες να συνεργαστούν και να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια προστασίας της φύσης για μια πόλη φιλική προς το περιβάλλον, ανθρώπινη και λειτουργική. Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι η σύγχρονη «μεγάλη ιδέα» όχι, μόνο για τη πόλη μας αλλά για την χώρα και ολόκληρο τον πλανήτη. Και σ’ αυτή πρέπει να στρατευτεί κάθε άνθρωπος και κάθε πολίτης».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Βασίλης Κόκκαλης, και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Παράλληλα, την εταιρεία ΑΝΑΜΕΤ, χορηγό στη σημερινή εκδήλωση, εκπροσώπησε ο Ευριπίδης Κορρές, ο οποίος και προσέφερε αναμνηστικά δώρα σε όλους τους μαθητές.

 

Σχετικά αρχείαΤην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε ο Δήμος Αμαρουσίου_1


Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε ο Δήμος Αμαρουσίου_2


Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε ο Δήμος Αμαρουσίου_3


Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε ο Δήμος Αμαρουσίου_4


Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε ο Δήμος Αμαρουσίου_5


Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε ο Δήμος Αμαρουσίου_6


Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε ο Δήμος Αμαρουσίου_7


Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε ο Δήμος Αμαρουσίου_8


Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε ο Δήμος Αμαρουσίου_9


Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε ο Δήμος Αμαρουσίου_10


Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε ο Δήμος Αμαρουσίου_11


Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε ο Δήμος Αμαρουσίου_12


Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε ο Δήμος Αμαρουσίου_13

Μετάβαση στο περιεχόμενο