Την Κάρπαθο συνδράμει ιατροφαρμακευτικά ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Δήμαρχο Καρπάθου Μ. Χανιώτη, και τους εκπροσώπους φορέων από το νησί και τον ιατρικό χώρο.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά την παράδοση ποσότητας φαρμακευτικού υλικού στον πρόεδρο του Συλλόγου Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα» Μ. Διακογεωργίου. 


 


Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλη, με τον Δήμαρχο Καρπάθου Μ. Χανιώτη


Τη συνδρομή του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) Γιώργου Πατούλη, για τη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης στο νησί της Καρπάθου ζήτησε ο Δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Χανιώτης, σε συνάντηση που είχε μαζί του, παρόντων εκπροσώπων φορέων του νησιού αλλά και εκπροσώπων από τον ιατρικό χώρο.


Στη διάρκεια της συνάντησής τους ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Χανιώτης, ζήτησε από τον κ. Πατούλη, να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στο νησί αλλά και να υπάρξει μέριμνα για επιπλέον φαρμακευτικό υλικό για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων του ακριτικού νησιού. Τη μέριμνα αυτή, όπως επεσήμανε, κρίνει ο Δήμαρχος επιβεβλημένη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και πολλαπλάσια κατά τους θερινούς μήνες λόγω της σημαντικής αύξησης των επισκεπτών.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, επιβεβαίωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το νησί της Καρπάθου καταθέτοντας τη βούληση να συνδράμει με κάθε τρόπο ώστε να δοθούν λύσεις στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι όσον σε επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Όσον αφορά στην τοποθέτηση νέου γιατρού στο Πολυιατρείο του Ολύμπου, ο κ. Πατούλης, δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Υγείας και τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υγειονομικές υπηρεσίες προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα.


Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε και στο σύμφωνο συνεργασίας που πρόσφατα υπέγραψε ο Δήμος Αμαρουσίου με το νησί για την προώθηση στενότερων δεσμών και σε άλλους τομείς τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος πέραν της Υγείας, με το οποίο επισφραγίστηκε η αμοιβαία βούληση για ανάληψη κοινών δράσεων ανάμεσα στους δύο τόπους, αλλά και έρχεται σε συνέχεια της πολύ καλής σχέσης που έχει αναπτυχθεί εδώ και καιρό μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α σε επίπεδο ιατρικής υποστήριξης.


Με την ευκαιρία της συνάντησής τους και την έκθεση της έλλειψης σε φαρμακευτικό υλικό, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, παρέδωσε στους εκπροσώπους του νησιού ποσότητα φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.


Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο τέως Κοινοτάρχης Ολύμπου Καρπάθου, Γεώργιος Σακέλλης, ο πρόεδρος Συλλόγου Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα» Μανώλης Διακογεωργίου, ο αντιπρόεδρος Κοσμάς Σακέλλης, και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Μανώλης Κανάκης, όπως, επίσης, ο παιδίατρος Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»Γεώργιος Αναστασιάδης.


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο